Με τον σταυρό στο χέρι για τον σταυρό στην κάλπη

Με τον σταυρό στο χέρι για τον σταυρό στην κάλπη

Ιούλιος 02, 2019 - 12:17
0 σχόλια

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, πυκνώνουν και οι αναφορές στα θεία, στα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας στις προεκλογικές ομιλίες. Οι υποψήφιοι βουλευτές του λεγόμενου «συντηρητικού» χώρου, του πιο παραδοσιακού, ας πούμε, ενσωματώνουν στον λόγο τους διαφόρων τύπου κηρύγματα, με σκοπό να αγγίξουν μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα, έχουμε ακούσει από χείλη υποψήφιων βουλευτών ατάκες που δεν δικαιολογούνται από τη νεότητά τους ούτε από τους ρόλους τους εκτός Κοινοβουλίου.

Αλλά για το... «σταυρός bait» όλα επιτρέπονται.

Διαβάσαμε και άλλα, όμως: Επιστολή ολόκληρη για «το σχέδιο του Θεού» δημοσίευσε η ηλεκτρονική εφημερίδα Ρομφαία της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία Έλενας Ράπτη, η οποία μάλλον βάλθηκε να πείσει τους πολλούς πιστούς ψηφοφόρους του κόμματός της ότι είναι μία από αυτούς. «Δοκιμάζεται η αντοχή της κοινωνίας και της πίστης μας», γράφει η κυρία Ράπτη. Και σε άλλο σημείο, αφού αναφέρεται σε προβλήματα όπως η ανεργία: «Αυτό όμως που είναι εξόχως μεγαλύτερο και δρα διαβρωτικά σε ολόκληρη την κοινωνία είναι η προσπάθεια ''αποχριστιανοποίησης'', ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός, της ελληνικής κοινωνίας. Η Ελλάδα ζει μια νέα ''Χαλκή Πύλη'' με την αποκαθήλωση της εικόνας του Χριστού από τις αίθουσες των δικαστηρίων και των σχολείων».

Η αποχριστιανοποίηση ειναι εξόχως μεγαλύτερο πρόβλημα από την ανεργία, για την υποψήφια.

Και.. παραπληροφορεί κιόλας. Εκτός κι αν έχουν κατεβάσει τις εικόνες σε σχολεία και δικαστήρια και εμείς οι υπόλοιποι τις βλέπουμε ακόμα εκεί.

Στο τέλος, η κυρία Ράπτη δίνει και τη χαριστική βολή: «Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε μια προσευχή πριν κοιμηθούμε, να ζητούμε τη βοήθεια της Παναγίας για τα παιδιά μας, να ανάβουμε ένα κερί για όσους έφυγαν και να ακολουθούμε το Σχέδιο του Θεού».

Θεμιτό το κυνήγι του σταυρού. Αλλά και το ότι σε μεταμορφώνει από τη μια στιγμή στην άλλη από Έλενα Ράπτη σε Ελένη Λουκά...

Θαύμα! Θαύμα!

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.