Με τον περιφερειάρχη και με φορείς συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού στην Τρίπολη (pics,vid)

Με τον περιφερειάρχη και με φορείς συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 09, 2019 - 11:36
0 σχόλια

Λίγο πριν τις 10:00 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έφτασε στο κτίριο της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης δέχθηκε τον υπουργό στο γραφείο όπου και συζήτησαν για περίπου τριάντα λεπτά.

Θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη συνάντηση είχαν να κάνουν με την επαναπροσέγγιση της τουριστικής πολιτικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έχουν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό.

Ύστερα ο υπουργός συναντήθηκε με φορείς του τουρισμού από ολόκληρη την περιφέρεια, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τους συνεργάτες, τους υπεύθυνους για θέματα τουρισμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας από πλευράς του τόνισε ότι η περιφέρεια θα συνεργαστεί και με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου περιλαμβάνεται ένα μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου.

Από την δική μας πλευρά η προσπάθεια θα είναι η επαναπροσέγγιση της τουριστικής πολιτικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έχουν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό φορείς των τοπικών κοινωνιών τόνισε ο περιφερειάρχης και σημείωσε καταλήγοντας:

«Πολύ γρήγορα θα υποβληθεί το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης σε μια Περιφέρεια που έχει μόνο το 2,64% της τουριστικής “πίτας” της χώρας μας, ενώ πολύ γρήγορα επίσης θα γίνει και η συγκρότηση της Επιτροπής Τουρισμού»

Θα υπάρχει πολύ στενή συνεργασία με του υπουργείο και με τους φορείς προκειμένου να υπάρχει αποτέλεσμα και ανάπτυξη στο κομμάτι του τουρισμού

Από την πλευρά του ο υπουργός μετέφερε δύο μηνύματα της κυβέρνησης, που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία του περιφερειακού συμβουλίου τουρισμού αλλά και με το μεταίχμιο σημαντικότατων αλλαγών και συνθηκών για τον τουρισμό.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση Θεοχάρη - Νίκα και φορέων του τουρισμού στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.