Με τις ισχύουσες αντικειμενικές ΕΝΦΙΑ - μεταβιβάσεις και το 2019

Με τις ισχύουσες αντικειμενικές ΕΝΦΙΑ - μεταβιβάσεις και το 2019

Φεβρουάριος 12, 2019 - 17:01
0 σχόλια

Με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2019, ενώ καμία μεταβολή δεν αναμένεται να υπάρξει μέχρι το τέλος του χρόνου και στον υπολογισμό των φόρων μεταβίβασης ακινήτων: αγοραπωλησιών, δωρεών και γονικών παροχών. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή.

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να έχει αναλάβει τη δέσμευση να προχωρήσει σε νέα «επικαιροποίηση» των τιμών ζώνης ανά την ελληνική επικράτεια μέσα στο 2019, ωστόσο δεν φαίνεται να δεσμεύεται οι καινούργιες αξίες να χρησιμοποιηθούν και για τον υπολογισμό των φετινών φόρων. Το να παραμείνουν αμετάβλητες οι τιμές ζώνης φαίνεται να βολεύει την κυβέρνηση: με αυτόν τον τρόπο δεν θα διαταραχθεί η ανοδική πορεία στις μεταβιβάσεις ακινήτων –για χιλιάδες περιοχές της χώρας τα έξοδα και οι φόροι μεταβίβασης έγιναν λιγότεροι με το που άλλαξε ο χρόνος, ενώ όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα στα ειδοποιητήρια η μείωση του φόρου έως και κατά 80-100 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες τιμές ζώνης δεν θα είναι έτοιμες παρά μετά τον Ιούνιο, καθώς η διαμόρφωσή τους προϋποθέτει αφενός την έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων (τουλάχιστον πέντε) και αφετέρου προετοιμασία πολλών εβδομάδων, καθώς και φέτος θα εμπλακούν πιστοποιημένοι εκτιμητές.

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.