Με την "ανταποδοτική ανακύκλωση" θα συνεργαστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με την "ανταποδοτική ανακύκλωση" θα συνεργαστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιανουάριος 16, 2012 - 19:46

 Σε 15 μέρες οι ανακοινώσεις και την Πέμπτη η τελική συμφωνία 

Με το σύστημα της "Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης" θα συνεργαστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την μείωση του όγκου τους. Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στη διάρκεια της συζήτησης για τους δεματοποιητές στην Μαραθόλακα Μεσσηνίας και στα Δίδυμα Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

ενημερώνοντας πως σε 15 μέρες περίπου θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για το όλο θέμα της ανακύκλωσης και για την ένταξη των πρωτευουσών των νομών και των μεγάλων πόλεων αρχικά στο σύστημα της διαλογής στην πηγή- ενώ κατ'εξαίρεση θα ενταχθεί και ο δήμος Ερμιονίδας λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το δεματοποιητή.

Όπως ειπώθηκε τόσο από τον ΠΣ Λάμπρο Μπούκλη όσο και από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Ερμιονίδας κ. Οικονομόπουλο τα δέματα ανέρχονται περίπου στις 15 χιλιάδες και τα χύμα σκουπίδια γύρω στις 17 χιλιάδε στο χώρο του δεματοποιητή των Διδύμων και ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον είναι μεγάλος. Ενώ αναφέρθηκε πως και η γεώτρηση στην οποία βρέθηκε εξασθενές χρώμιο είναι πολύ κοντά στο χώρο δεματοποίησης. Ο κ. Τατούλης τόνισε πως θα ληφθούν για το θέμα άμεσα πρωτοβουλίες και θα υπάρξει και αυτοψία- γνωμοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενώ για την ανταποδοτική ανακύκλωση με την οποία η τελική συμφωνία θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου τόνισε πως αυτή έχει όφελος για τους πολίτες και οι όροι είναι καθαρότεροι ενώ με τον τρόπο αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά "χτυπιούνται και τα συμφέροντα που υπάρχουν γύρω από τη μη κερδοσκοπική ανακύκλωση".