Με τι εντυπωσιάστηκε ο Φούχτελ στην Τρίπολη- τι του είπαν οι κάτοικοι για τη Μέρκελ (photos&videos)

Με τι εντυπωσιάστηκε ο Φούχτελ στην Τρίπολη- τι του είπαν οι κάτοικοι για τη Μέρκελ (photos&videos)

Σεπτέμβριος 06, 2012 - 14:00
17 σχόλια

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Κυβέρνησης Γιόαχιμ Φούχτελ από τη χρήση του ποδηλάτου στην Τρίπολη, στη διάρκεια ολιγόλεπτης δήλωσής του στα ΜΜΕ, λίγο πριν μπει στο ξενοδοχείο Μαίναλο για να συμμετάσχει στη συνάντηση εργασίας ,όπου με την παρουσία και εκπροσώπων του Επιμελητήριου Αρκαδίας και της ΠΕΔ Πελοποννήσου, θα ξετυλίγετο «το κουβάρι» των τρόπων συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ομόσπονδου κρατιδίου (κατά κύριο λόγο) της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας της Γερμανίας.

Όπως είπεο κ. Φούχτελ αυτό (την τόσο εκτεταμένη χρήση του ποδηλάτου) δεν το έχει δει σε άλλες πόλεις της χώρας που έχει επισκεφτεί και για το λόγο αυτό χάρηκε ιδιαίτερα. Επίσης τόνισε πως στη διάρκεια της διαδρομής από την Περιφέρεια στο ξενοδοχείο (για το λόγο αυτό καθυστέρησαν και λίγο) είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει κόσμο που δουλεύει σκληρά και του ευχήθηκαν "καλή επιτυχία" στην προσπάθεια που καταβάλλεται με την περιφέρεια Πελοποννήσου για συνεργασία των δύο πλευρών σε πολλούς τομείς και μάλιστα του ζήτησαν να μεταφέρει τις ευχές του και τα χαιρετίσματά του στην Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ. Ο κ. Φούχτελ δεν είπε κάτι περισσότερο στις δηλώσεις του και ευγενικά ζήτησε να περάσει στην αίθουσα για να ξεκινήσει η σύσκεψη.

Ειλικρινή συνεργασία και φιλία και όχι συνεργασία συμφερόντων
Να σημειώσουμε επίσης πως στη διάρκεια της συνάντησης που προηγήθηκε στην Περιφέρεια ο κ. Φούχτελ έκανε λόγο – χρησιμοποιώντας μάλιστα φράση του Αριστοτέλη (οι Γερμανοί άλλωστε είναι γνωστοί λάτρεις της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας) για ειλικρινή φιλία και συνεργασία και όχι για συνεργασία συμφερόντων και δήλωσε πως έχει περάσει και στο παρελθόν από την Πελοπόννησο και χαίρεται που έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα αλλά έχει κάνει και πολλά βήματα προόδου.
Να τονίσουμε ακόμα πως επεσήμανε πως η Κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη συμπάθεια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μάλιστα ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε στη διάρκειά της συνάντησης που είχαν με τον δήμαρχο της Τρίπολης για να τον ενημερωθεί αν ο κ. Σμυρνιώτης θα παραστεί στη συνάντηση… Ενώ διευκρίνισε πως η συνεργασία πρέπει να γίνει μεταξύ των περιφερειών και των δήμων ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης που σημείωσε πως «δεν υπάρχουν μεσσίες και η Κεντρική Κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει στις περιφέρειες την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και να ασχοληθεί περισσότερο με τα δημοσιονομικά ζητήματα της χώρας».

Δείτε το πρώτο βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Φούχτελ λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης εργασίας (μας συγχωρείτε για το «κούνημα» του βίντεο σε ένα σημείο αλλά μας σκούντησαν κατά λάθος οι «συνήθεις ύποπτοι».

Ενώ στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα της συζήτησης που έγινε στην Περιφέρεια καθώς και το καλωσόρισμα της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου στην αρχή της συνάντησης εργασίας στο ξενοδοχείο "Μαίναλο"
Ελένη Τράκα

Video: 

youtube://v/f3Gvu8BFy_o

youtube://v/TlMoMp3gxjk


17 Σχόλια

Ποιος του είπε καλή προσπάθεια?Οι Έλληνες πολίτες της Τρίπολης?Αυτοί έστειλαν χαιρετίσματα στην Μέρκελ??Μας κοροιδεύετε ρε παιδιά?Όπως παλιά που είχε βρεθεί κάποιος πολίτης που ήθελε να δώσει τον μισθό του στον ΓΑΠ για να σωθεί η χώρα!!! Βρε πατριώτες μήπως ο Χούφτεν συνάντησε Γερμανούς τουρίστες στην Τρίπολη και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην εξαθλιοποίηση της περιοχής και στο ξεζούμισμα των ανθρωπίνων και μη πόρων????Γιατί μόνο αυτούς συμφέρει η ΕΟΖ. Αν όμως ισχύει αυτό που γράφετε τι να πω...Ήξερα ότι είμαστε μαζόχες οι Τριπολιτσιώτες (αφου πάλι τα ίδια σκατα ψηφίσαμε), αλλά δεν περίμενα να είμαστε τόσο πολύ ανώμαλοι.

ΚΑΛΑ ΠΕΘΑΝΑ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ, ΤΙ ΤΟΝ ΤΑΪΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΝΩΤΈΡΩ? Α ΡΕ ΡΗΝΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΛΕΜΕ...

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ<<ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΑΓΓΟΥΡΕΣ>>,<<ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ>> ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΩΔΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ..............................

με τι να εντυπωσιάστηκε το ζωντανό; με τις μπριζόλες; με τα τσίπουρα; ουσττττ

ΜΕ ΤΑ ΚΟΨΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΩΝΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ ,,,,,,,,,,,,,, ΣΤΑΝΤΑΡ ΟΜΩΣ.......

Σοβαρότις μηδέν στο άρθρο. Χαιρετίσματα στη κουτσολάμπραινα κτλ. Μάλλον το arcadiaportal συσπειρώθηκε με την κυβέρνηση (σε τοπικό επίπεδο) και προσπαθεί να μας πείσει ότι το μνημόνιο είναι σωτήριο για τη χώρα και τις λοιπές αηδίες που μας βομβαρδίζουν τα γνωστά ΜΜΕ. Καταλαβαίνω τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά με τέτοια άρθρα που ανεβάζετε σε λίγο θα το βλέπετε μόνοι σας το portal. Γιατί δεν ανεβάζετε τις λίστες της ΤτΕ με τα αποθεματικά των ταμείων; Όλα τα σοβαρά Site τα ανήρτησαν για να καταλάβει ο κόσμος γιατί δεν έχει φάρμακα, συντάξεις, γιατρούς κτλ. Γιατί δεν ανεβάζετε τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώθηκαν σήμερα να κρίνει ο κόσμος το που βαδίζουμε ώστε να προετοιμαστεί; Εσείς επιλέξατε ένα τύπο κοράκι σε XXXXL έκδοση ο οποίος ήρθε να αγοράσει φθηνά τη γή της πατρίδας μας. Με τους οσφυοκάμπτες να τον προσκυνούν... Καλή τύχη πατριώτες.

Και μια εκδρομούλα στο μνημείο της μάχης στα Κανελλάκια στο Μαίναλο δεν θα έβλαπτε...Να θυμηθεί και λίγο τους χασαπο-προγόνους του....

καλα...επειδη σιγουρα θα περασε απο πεζόδρομο και φυσικά τη πλατεια θα ειδε εκει όλους τους "σκληρά εργαζόμενους της τριπολης"...κριμα που εφυγαν και οι φοιτητες μας και δεν τους ειδε όλους!!!!εκτεταμενη χρήση ποδηλατου?χα,χα,χα,αυτα ειναι γελαω εδώ και μιση ώρα!!!!ο γερμανος ειδε στη τριπλη εκτεταμμενη χρηση ποδηλατου????,μηπως εννοει ζωή "ποδήλατο"???"Δείτε το πρώτο βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Φούχτελ λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης εργασίας (μας συγχωρείτε για το «κούνημα» του βίντεο σε ένα σημείο αλλά μας σκούντησαν κατά λάθος οι «συνήθεις ύποπτοι»"...σκουντιοσασταν μεταξυ σας για να πειστειτε οτι δεν ονειρευεστε....α ετσι εξηγείται!!!

Λέτε όλοι βλακείες...Ο τζοβενο-Φούχτελ εντυπωσιάστηκε από την πανέμορφη και ευθυτενή μελαχρινή και μελίρρυτη αντιπεριφερειάρχη, που δίνει ρέστα σε κάθε της εμφάνιση και προκαλεί αναταράξεις και ταχυπαλμίες στον ανδρικό πληθυσμό...Το όνομα το αφήνω σε σας να το βρείτε... Αααααχ! Φούντωσα πάλι!

<p> Κύριε/α ανώνυμε των 19:20....</p> <p> Η κριτική πίσω από την ανωνυμία είναι πάντα εύκολη και τα βαρύγδουπα λόγια βγαίνουν πολύ ωραία, όταν μάλιστα τον άλλον δεν τον κοιτάς στα μάτια...</p> <p> Επειδή λοιπόν υπογράφω το κείμενο, να σας διευκρινίσω ορισμένα πράγματα...</p> <p> Αρχικά δεν πρόκειται για άρθρο αλλά για ρεπορτάζ.. (υπάρχει μεγάλη διαφορά) Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι στο ρεπορτάζ καταγράφεται μία επίσκεψη και ένα γεγονός- εν προκειμένω η επίσκεψη ενός υπουργού και μία δήλωσή του και όπως μπορείτε να καταλάβετε (αν το θέλετε) εγώ δεν πήρα θέση ούτε υπέρ του μνημονίου ούτε κάτι τέτοιο....</p> <p> Τώρα από πού συμπεραίνετε όσα γράφετε αυτό είναι δικό σας θέμα... Και για τα περί σοβαρότητας δεν το σχολιάζω...&nbsp;</p> <p> Όσο για τα άλλα θέματα να σας ενημερώσω ότι προσωπικά καταγράφω την τοπική επικαιρότητα... για την πανελλαδική επικαιρότητα υπάρχουν άλλα site- Mερικές φορές βέβαια βάζουμε και τέτοια θέματα...</p> <p> Τώρα αν συγκαταλεγόμαστε στα σοβαρά site ή όχι αυτό δεν θα σας το απαντήσω εγώ....</p> <p> Με εκτίμηση και πάντα επώνυμα&nbsp;</p> <p> Ελένη Τράκα</p> <p> &nbsp;</p>

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΧΟΥΦΤΕΛ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΜΑΣ? ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ??ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ???

Λίγο σάλιο σας έμεινε για να γλύψετε κάποιον άλλον γερμανό έποικο που θέλει να καμαρώσει την Ελλάδα ως νεο-ναζιστικό προτεκτοράτο ;Και τι μας ενδιαφέρει κυρία Ελένη Τράκα το αν γράφετε επώνυμα ή όχι ;Μετράει το τι γράφετε και όχι απαραίτητα αν έχει την υπογραφή σας .Μετράει κοινώς το περιεχόμενο και το ύφος και όχι η κορνίζα .Μετά λύπης μου ο γιος μου σπουδάζει στο εξαίρετο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ,που για να φτάσει κάποιος χρειάζεται να περάσει από τα στενά του Δράμαλη και άλλες διάφορε παράγκες/καταλύματα ή μαντριά κατά τη διάλεκτο του Μοριά .Αντί να καθίσετε από κοινού να λύσετε το μείζον πρόβλημα της χωροταξίας και της διαφάνειας ,αλληλοκατηγορείστε για να δείξετε ποιος είναι ο περισσότερο εξυπνάκιας .Η χωματερή που δήθεν σας κόπτει λόγω ακριβώς της παντελούς έλλειψης χωροταξίας έχει τελματώσει και σας ταλαιπωρεί δικαίως κατά την άποψη μου .Διότι όταν στην Ελλάδα μοίραζαν έργα εσείς μοιράζατε ρουσφέτια .Και πριν βιαστείτε σαν όψιμος παντογνώστης εισαγγελέας να με κατακεραυνώσετε και να μου εκμηδενίσετε το κείμενο μου με λοιπές "διορθώσεις" ,"παρεμβάσεις" ή "παρατηρήσεις" καλό θα ήταν κάνετε ένα μάθημα ιστορίας στους αν μη τι άλλο ημιμαθείς ,αν όχι αμαθείς συμπολίτες σας και να τους υπενθυμίσετε τούτο :Γιατί και πως "σκάλωσε" το όραμα του μέγιστου Έλλην Αντώνη Τρίτση ;Μήπως επειδή δηλητηριάστηκε από διάφορα συμφέροντα ;Μήπως επειδή δεν βόλευε κανέναν η Ελλάδα να είναι χώρα ευρωπαική και όχι ξέφραγο αμπέλι .Τελικά η Ελλάδα και δη η Τρίπολη έχει το πολίτευμα που της αρμόζει :Τουρκοκρατία με ολίγον από άναρχη δημοκρατία .Αυτά από εμένα .Υγιαίνετε .

ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΡΘΟΥΜΕ ΤΡΙΠΟΛΗ 22 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ 700 ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΑ ΡΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΡΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΑΝΙΣΟΥΜΕ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ. Ο ΧΟΥΦΤΕΛ ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΥΤΕ 2 ΜΕΤΡΑ. ΝΟΥΜΕΡΑ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΤΕ ΡΕ. ΤΡΕΜΕΤΕ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. Η ΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.......

Ποιοί ήταν αυτοί ρε παιδιά που ευχήθηκαν κι έστειλαν χαιρετίσματα στη Μέρκελ; Τη διαολόστειλαν και τη μπινελίκωσαν θέλετε να πείτε και η διερμηνέας από ντροπή μετέφερε στο Φούχτελ τα βρισίδια για χαιρετίσματα...Φαίνεται κι από το ύφος της άλλωστε, όταν κάνει τη μετάφραση... Εσείς δηλαδή που κάνατε το ρεπορτάζ, ακούσατε ευχές για τη Μέρκελ ή αναθέματα; Να είμαστε και λίγο σοβαροί και να μην αιθεροβατούμε, έτσι; Γιατί, αν όντως υπήρξαν άνθρωποι που είπαν καλά λόγια γι' αυτή την ανέραστη και σαφρακιασμένη ασχημομούρα, ε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Θα σας πω εγω ο Ραμπο Κομμαντο τι λεγανε οι κατοικοι και τι μεταφραζε η διερμηνεας. κατοικος: Αντε ρε λαμογιο κοιλαρα στο Νωντα να στουμπωσεις στη γουρνοπουλα παλιομεζε τοφαλε παλιο γερμαναρα που ρθες εδω για κανεις μοστρα. διερμηνεας: Γεια σου γιγαντα γερμανε σωτηρα μας, περνα να φας κατι να πιεις κατι να ξαποστασεις. κατοικος ; να πεις στη μερκελ πως ουτε αν με ανασταινανε απο τον ταφο δεν θα τη πηδαγα. ουτε κ ιαν πηγαινα παραδεισο με το ραμολιμεντο σας, το ξοανο σας. ουυυυσστττ... διερμηνεας : να πεις στη μερκεΛ πως η ελλαδα ειναι ακομα παραδεισος και πως θα θελαμε να τηγνωρισουμε. ουυυυυυυυυ πολυυυυυ.(για να δικαιολογηθει το επιφωνημα ουυυσσττ)

@ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΡΕ Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν... Άσε που ούτε ξέρεις τί σημαίνει "κάθαρσις" και πώς χρησιμοποιείται η λέξη, αγράμματε που θα μας το παίξεις και σωτήρας.

ΜΕ ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΤΕΤΡΑΦΥΛΛΕΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΜΕ ΤΟ ΒΟΔΙΣΙΟ ΒΛΕΜΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ.ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΑ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΗ ΦΟΡΑ. *****