Με τη δύναμη του νερού: Εκπαιδευτική ημερίδα στη Δημητσάνα (pics)

Με τη δύναμη του νερού: Εκπαιδευτική ημερίδα στη Δημητσάνα (pics)

Σεπτέμβριος 26, 2019 - 09:16
0 σχόλια

Με ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, Επιμορφωτική Ημερίδα υπό την αιγίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου δια του αρμοδίου Συντονιστή Εκπ/κού Έργου κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλου για τους/τις Εκπ/κούς όλων των Ειδικοτήτων που ανήκουν Παιδαγωγικά – Επιστημονικά στην 9η Ενότητα Δ.Σ. Π.Ε. Αρκαδίας του Περιφερειακού Κέντρου Επιστημονικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου. 

Την Εκδήλωση χαιρέτισε και τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, αποδεικνύοντας, εμπράκτως τους περιβαλλοντικούς του προβληματισμούς όσο και το ενδιαφέρον του για τα εκπ/κά δρώμενα της Γορτυνίας, για τα οποία έδειξε, πλήρως, ενημερωμένος!  Αναπτύχθηκαν θεματικές ποικίλου -θεωρητικού και πρακτικού- φάσματος  ως προς τη Διαθεματικότητα και την Διεπιστημονικότητα, τις Σχολικές Δραστηριότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση με τη μέθοδο Project, την Επικοινωνία και τη Δυναμική Συγκρότησης Ομάδας. Επακολούθησαν Προσομοιώσεις Εκπ/κών Προγραμμάτων & Βιωματικών Δράσεων με δεσπόζουσα εστίαση στη δύναμη του Νερού, ενώ το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με  επιλεγμένες προβολές του Video Art Μηδέν, στο πλαίσιο του φετινού Εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον Ελεύθερο Χρόνο».

 
 

 

 

 

 

 

 
Οι Επιμορφωτικές Δράσεις υλοποιήθηκαν από τους/τις κάτωθι Εισηγητές/τριες:
Μιχαήλ Πολυχρονόπουλο
 (Ph.D.) Συντονιστή Εκπ/κού Έργου Δ.Σ. 9ης Ενότητας ΠΕ.Κ.ΕΣ. Πελοποννήσου
 
Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας:

 

Χαρίλαο Μοσχόπουλο
 M.Sc., Υπεύθυνο ΚΠΕ, Βιολόγο
Ελένη Ζωδιάτου
 Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Θεολόγο
Μαριάννα Πασσά
 M.Sc., Εκπ/κό ΠΕ 70
Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο
 
 Τεχνολόγο Γεωπόνο
 
Ήρα – Χριστίνα Παπαδοπούλου
 
Τοπική Διαχειρίστρια Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης του ΠΙΟΠ
 

 

Βασικό προσανατολισμό των δράσεων αποτέλεσε η συναισθηματική ανάμειξη των συμμετεχόντων εκπ/κών στις επιμορφωτικές διαδικασίες μέσω διαφόρων, βιωματικών τεχνικών στοχεύοντας στην καλλιέργεια των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και υγειονομικών τους ευαισθησιών/προβληματισμών μέσα από τη διερεύνηση, τη συνεργασία, την αντιπαράθεση, την επικοινωνία, την ψυχο-πνευματική ανάταση και την επαγγελματική τους ενδυνάμωση, την ανάπτυξη της Γνώσης και της Επιστήμης. Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, υπήρξε η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς, προσφέροντας από το χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία και την αγάπη τους για το Περιβάλλον, την Υγεία και τον Πολιτισμό.
 

 

 

 

 

 

 

 

Ισχυρός αρωγός της Εκδήλωσης υπήρξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, όχι μόνο για την παραχώρηση χρήσης των εξαιρετικών εγκαταστάσεων του Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας αλλά κυρίως για τη θέρμη και το ζεστό αγκάλιασμα αυτής της προσπάθειας από τους ανθρώπους του και κυρίως της Τοπικής Διαχειρίστριας κ. Ήρας Χριστίνας Παπαδοπούλου σε συνεργασία με τα Μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας και ιδιαιτέρως του Υπευθύνου του Κέντρου  κ. Χαρίλαου Μοσχόπουλου

 

 

 

 

Ήταν μία οργανωμένη, επιστημονική εκδήλωση, αποτέλεσμα ενός  επιμελούς σχεδιασμού/προγραμματισμού, με στόχευση, ανάπτυξη ποικίλων, βιωματικών πρακτικών σύγχρονου σεμιναριακού προσανατολισμού, ανάπτυξη ενός εντυπωσιακού εύρους θεματικών, ανάδειξη του «πειραματισμού» και της «καινοτομίας» ως των πλέον επίκαιρων εκπ/κών ζητούμενων, συμβάλλοντας -βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα- στη συνδιαμόρφωση πολυδιάστατων, διδακτικών πρακτικών των «μάχιμων» Εκπαιδευτικών της καθημερινής, εκπ/κής  πράξης που αδιαλείπτως εκπληρώνουν μέσα από το μετασχηματιστικό τους ρόλο, εντάσσοντας  στη διδακτική τους μεθοδολογία νέες γνώσεις –σε συνδυασμό με τις προϋπάρχουσες- ενδυναμώνοντας τον επαγγελματικό και προσωπικό τους προσανατολισμό στην αέναη αναζήτηση των συνεχώς εξελισσόμενων και μεταβαλλόμενων δεδομένων/πληροφοριών!

 

 

 

Στα διαλείμματα των επιμορφωτικών εισηγήσεων/δράσεων προσφέρθηκαν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες εκπ/κούς ροφήματα, αναψυκτικά, χυμοί και διάφορα εδέσματα, ευγενική προσφορά του Πολιτιστικού Ομίλου Ιδρύματος Πειραιώς!

 

Συνοπτικά, η εκδήλωση αποτέλεσε μία επιμορφωτική παρέμβαση δημιουργικής σύμπραξης τριών επιστημονικών Φορέων, που άνοιξε  διάπλατα  την πόρτα της ψυχής και της συνείδησης Επιμορφωτών & Επιμορφούμενων για να αναδυθεί ο ανθρωπισμός, ο σεβασμός και η αγάπη προς όλα τα έμψυχα και άψυχα όντα, η συμφιλίωση του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο χωρίς προαπαιτούμενα και προκαταλήψεις! Άλλωστε, ας μη λησμονούμε ότι η πολυσχιδής Δύναμη του Νερού αποτελούσε, ανέκαθεν, πηγή ζωής, δροσιάς, έμπνευσης, δημιουργίας, τέχνης, πολιτισμού, επικοινωνίας και ανυπέρβλητου συμβολισμού!

 
«Δεν αποκρύπτω τη γνώση. Δύναμή μου να κρίνω και να αναζητώ νέα!»
 
Η Μουσική των Νερών (Water Music)
Ορχηστρικό έργο του Γερμανού συνθέτη Georg Friedrich Händel (1685-1759), αποτελούμενο από τρεις σουίτες. Γραμμένο το 1717, θεωρείται μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της εποχής του Baroque!
Για να ακούσετε ένα μικρό απόσπασμα του Μουσικού Έργου (Allegro Maestoso – Suite2 ) ανατρέξτε στο Σύνδεσμο που ακολουθεί:
 
Για εικονική περιήγηση στο Υπαίθριο Μουσείο Δημητσάνας του ΠΙΟΠ
 ανατρέξτε στον ακόλουθο Σύνδεσμο:
http://www.piop.gr/experience?flt=mouseio-ydrokinisis

Για να ενημερωθείτε για τις Δράσεις και τα Προγράμματα του ΚΠΕ Κλειτορίας - Ακράτας κάνετε κλικ στο Σύνδεσμο:
http://kpe-kleit.ach.sch.gr/ 
 


 
Από το micpol2019.blogspot.com
Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.