Με τη διαδικασία του επείγοντος τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Με τη διαδικασία του επείγοντος τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Οκτώβριος 09, 2015 - 17:56
0 σχόλια

Με τη διαδικασία του  επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος θα φτάσει στη Βουλή τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, είπε η ξυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου  να γίνει ουσιαστικός διάλογος. Mιλώντας στον Ρ/Σ «Κόκκινο», ανέφερε: «Σήμερα ολοκληρώνεται η κατάθεση, από πλευράς όλων των υπουργείων, των ρυθμίσεων που απαιτούνται και θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο. Τα επιμέρους νομοθετήματα συλλέγονται από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο όριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου, που είναι από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου.

«Το κάθε κόμμα θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για το ποια θεωρεί αρνητικά, ποια θεωρεί θετικά και να πάρει συγκεκριμένη θέση σε σχέση με το τι στηρίζουν και τι δεν στηρίζουν. Με δεδομένο, βεβαίως, ότι έχουν ψηφίσει τη συμφωνία του καλοκαιριού που καθορίζει και τα βήματα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα κριθεί και η στάση της πάνω στα συγκεκριμένα μεγάλα ζητήματα», υπογράμμισε η κυρία Γεροβασίλη.

Και ανέφερε ότι και τα άλλα κόμματα έχουν μερίδιο ευθύνης, καθώς το πρόγραμμα έχει ψηφιστεί από εκείνα, προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

«Με αυτή τη λογική λοιπόν και τα άλλα κόμματα έχουν μερίδιο της ευθύνης πάνω τους, να βγάλουμε τη χώρα γρήγορα και αποτελεσματικά από τα αδιέξοδα. Εν πάση περιπτώσει, θα γίνει ένας διεξοδικός διάλογος, για να δούμε αν πραγματικά αυτό το οποίο εννοούσαν και προεκλογικά, ως 'συναίνεση', 'ευρείες πλειοψηφίες' στη Βουλή, 'συνεργασίες' κ.λπ., έχει κάποιο αντικείμενο ή αν ήταν λόγια τα οποία δεν είχαν κανένα περιεχόμενο».

Από την πλευρά του,. ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όπου του ζήτησε να μην φτάοσυν τα προαπαιτούμενα στη Βουλή με ένα άρθρο.

«Του ζήτησα να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε -και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσει η Βουλή- τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να το συζητήσουμε» τόνισε.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.