Με ρεμπέτικες μελωδίες γέμισε το θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου (photos&video)

Με ρεμπέτικες μελωδίες γέμισε το θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου (photos&video)

Σεπτέμβριος 01, 2013 - 10:34

Η θεατρική παράσταση «Εις τους πέντε δρόμους» από την ομάδα NoVAN theater group παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τρίπολης και του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.

Την παράσταση προλόγησε η ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη η οποία έκανε αναφορά στην ιστορία του ρεμπέτικου. Η παράσταση έδενε το θέατρο με τα ρεμπέτικα τραγούδια ενώ το κοινό δεν άργησε να συμμετάσχει στο τραγούδι.

Οι NόVAN theater group είναι μία ομάδα από τη Θεσσαλονίκη που αριθμεί πάνω απο 30 μέλη,επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που δουλεύουν σε ομαδικά projects και παρουσιάζουν τις δουλειές τους σε θεατρικούς και μη χώρους.

Το κωμικό δράμα της Λένας Πετροπούλου «Εις τους πέντε δρόμους» είναι μια μουσική παράσταση πρόζας με άρωμα ασπρόμαυρης  ελληνικής ταινίας, άσματα σμυρναίικα, ρεμπέτικα και ξακουστά, γυναίκες του μπελά, αλάνια και λαϊκούς τύπους, σε μια ιστορία πόνου, συναντήσεων μοιραίων και διαθέσεως κωμικής.

Ο νεαρός Ασημάκης Ιορδάνογλου γυαλίζει παπούτσια στο κέντρο της Αθήνας, κάπου στα 1947. Ο Θανάσης Μελέγκογλου, ιδιοκτήτης του χορευτικού κέντρου «Εις τους πέντε δρόμους», περνά την ημέρα εκείνη από τη φτωχογειτονιά. Η τιμιότητα του λουστράκου θα τραβήξει την προσοχή του και η γνωριμία θα γίνει η αρχή για ένα ταξίδι κωμικό και συνάμα δακρύβρεχτο, που θα ξυπνήσει μνήμες και θα αποκαλύψει μυστικά.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Μάρα Γαβριηλίδου, Ζωή Κατσιλέρου, Ελένη Νανούδη, Μαρία Παπαγιαννάκη, Γεώργιος Δερνίκας, Πέτρος Μαλλιάρας, Νίκος Ταπλίδης

Μουσικοί: Άγγελος Μπουρνάς, Πάνος Χαραλαμπίδης

Video: 

youtube://v/2L3kmEtfGaA