Με πολιτική παρέμβαση η μεταφορά της ΔΟΥ Λεωνιδίου στο Π.Άστρος;

Με πολιτική παρέμβαση η μεταφορά της ΔΟΥ Λεωνιδίου στο Π.Άστρος;

Ιανουάριος 10, 2013 - 15:41

από leonidion.gr

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Υπουργείο Οικονομικών, είχε αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας των ΔΟΥ Λεωνιδίου, Δημητσάνας, και Παράλιου  Άστρους, και την συγχώνευσή τους με την ΔΟΥ Τρίπολης στις 14 Ιανουαρίου 2013. Στις περιοχές των υπό κατάργηση ΔΟΥ θα δημιουργούνταν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων.

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι θα δινόταν στις παραπάνω ΔΟΥ σιωπηρή παράταση λειτουργίας λίγων μηνών, προκείμενου να βρεθεί λύση για την μεταστέγασή τους στην ΔΟΥ Τρίπολης.

Όπως πληροφορηθήκαμε όμως, σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή η ΔΟΥ Λεωνιδίου να μεταφερθεί στη  ΔΟΥ Παραλίου Άστρους.

Ποιος πήρε την απόφαση, και με ποια σκοπιμότητα, να μεταφερθεί η ΔΟΥ Λεωνιδίου στο Παράλιο Άστρος, από την στιγμή που ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είχε δεχτεί να παραχωρήσει χώρο και λειτουργικά  έξοδα για την εγκατάστασή της;

Οι δημότες της Νότιας Κυνουρίας δεν αντιτίθεται στο σχέδιο του υπουργείου για κατάργηση των ΔΟΥ και μεταφορά τους στην Τρίπολη, με ταυτόχρονη δημιουργία των ΚΕΦ, αλλά αντιδρούν σε ενδεχόμενη συγχώνευση της ΔΟΥ Λεωνιδίου με αυτή του Παραλίου Άστρους, αφού κάτι τέτοιο αποδυναμώνει το Λεωνίδιο από μία ακόμα υπηρεσία του, προς όφελος του Άστρους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λεωνιδίου καλεί τους πολίτες του Λεωνιδίου, σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί αυτή η απόφαση, να συμμετάσχουν μαζικά στην κατάληψη του χώρου της ΔΟΥ, ώστε να μην επιτραπεί η μεταφορά του αρχείου στο Παρ. Άστρος.