Με πεπαλαιωμένο οπλισμό οι εργαζόμενοι στις φυλακές Τρίπολης (video)

Με πεπαλαιωμένο οπλισμό οι εργαζόμενοι στις φυλακές Τρίπολης (video)

Αύγουστος 26, 2014 - 10:30
0 σχόλια

Ο κίνδυνος πάντα παραμονεύει για τους εργαζόμενους στο κατάστημα κράτησης

Πάγια τα προβλήματα των 85 περίπου υπαλλήλων στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης όπως αναφέρει ο Γραμματέας σωματείου υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης κ. Παναγιώτης Σμυρνιώτης.

Μόνιμο πρόβλημα για τους εργαζομένους στις φυλακές Τρίπολης η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, όπου οι ομοσπονδίες χρόνο με το χρόνο προσπαθούν να καλύψουν.

Οι μισοί εξωτερικοί φρουροί όπως αναφέρει ο κ. Σμυρνιώτης έχουν πεπαλαιωμένο εξοπλισμό ο οποίος δεν τους εγγυάται την ασφαλή εργασία στο κατάστημα κράτησης.

Δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι, όπου για τη δική τους ασφάλεια πληρώνουν νέο σύγχρονο οπλισμό από την τσέπη τους.

Οι ελλείψεις είναι γνωστές και κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης τις επισημαίνουν αλλά λόγω της οικονομικής δυσχέρειας τα αιτήματα τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Πέρα από την υλικοτεχνική υποδομή υπάρχουν και ζητήματα αποζημιώσεων εργασίας δεδουλευμένης.

Σε ερώτηση μας για το αν η ζωή των εργαζόμενων στις φυλακές, βρίσκεται  σε κίνδυνο κατά την εργασία τους, ο γραμματέας φρουρών εξωτερικής φύλαξης ανέφερε ότι ο κίνδυνος πάντα παραμονεύει όταν έρχονται  αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ο οποίος είναι ένοπλος.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το φλέγον θέμα τις αξιολόγησης, τονίζοντας ότι δεν είναι κατά του μέτρου, αλλά είναι αντίθετος με την ποσόστωση και με τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι υπάλληλοι όπως μας ενημέρωσε απέχουν από την αξιολόγηση μέχρι νεοτέρας.

Στη συνέντευξη του ο κ. Σμυρνιώτης ρωτήθηκε και για τις φυλακές 3ου τύπου λέγοντας αυτές οι φύλακες θα είναι υπερυψίστης σημασίας , με πολλές περιμετρικές ζώνες οι οποίες θα έχουν μεγαλύτερης συνθήκες ασφάλειας και οι κρατούμενοι θα έχουν λιγότερα δικαιώματα, εκεί θα φυλάσσονται μεγάλης επικινδυνότητας κρατούμενοι.

Οι εργαζόμενοι των φυλακών όπως ανέφερε σε μια τέτοια κατάσταση απαξιώνονται, γιατί τις αρμοδιότητες τους θα τις αναθέσουν στην Ελληνική Αστυνομία.

Κλείνονται τη συνέντευξη ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε για την θέση των εργαζομένων για το γενικό κατάστημα κράτησης Πελοποννήσου, λέγοντας ότι θέλουν  να μείνει στην Αρκαδία. Από όσο γνωρίζει ο χώρος που έχει βρεθεί κοντά στην Ασέα είναι πολύ καλός αλλά η απόφαση είναι καθαρά πολιτική.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPotal.gr Έλλειψη οπλισμού φρουρών στη φυλακή Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.