Με μηνύματα αγώνα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στην Τρίπολη (pics)

Με μηνύματα αγώνα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στην Τρίπολη (pics)

Σεπτέμβριος 01, 2019 - 10:45
0 σχόλια

«Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα...» Τα λόγια του Ναζίμ Χικμέτ αποτελούν το εφετινό μήνυμα του ετήσιου Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή», του 45ου στη σειρά. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το βράδυ της 31ης Αυγούστου. Το «παρών» έδωσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γότικας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές, προβολή βίντεο με θέμα «4η βιομηχανική επανάσταση», ομιλία από τη Βασιλική Γκιόκα, μέλος του Γραφείου της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ, συναυλία από το συγκρότημα Αυτοί Οι Τύποι με ροκ και έντεχνα τραγούδια.

Στον χώρο επίσης υπήρχε ενημερωμένη αγορά βιβλίου από το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με νέες εκδόσεις.

Η κυρία Γκιόκα στην ομιλία της επικεντρώθηκε στις προκλήσεις των καιρών, έτσι όπως τις θέτει η παγκοσμιοποίηση. Μίλησε για το δικαίωμα στην εργασία, στις δίκαιες αμοιβές, για το γεγονός ότι αγαθά όπως το νερό έχουν ήδη αρχίσει να εμπορευματοποιούνται και για την ανάγκη συμμετοχής στον αγώνα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.