Με μεγάλη επιτυχία και εφέτος η εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Άνοδος» (pics,vid)

Με μεγάλη επιτυχία και εφέτος η εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Άνοδος» (pics,vid)

Ιούλιος 01, 2019 - 21:21
1 σχόλια

Ημέρα Σταδιοδρομίας στην Τρίπολη

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών από το υπουργείο Παιδείας, ο προβληματισμός των υποψηφίων είναι ακόμα ποιο έντονος ως προς το πώς να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται με υπευθυνότητα, από εκείνους που γνωρίζουν καλά όλα τα μυστικά των Πανελλαδικών.

Το Φροντιστήριο Άνοδος, σε συνεργασία με την εταιρεία Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, πραγματοποίησαν για ακόμα μία χρονιά ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα: «Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου – Αναλυτική Παρουσίαση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Ιουλίου, στις 18:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης και την παρακολούθησε πλήθος υποψηφίων, κηδεμόνων αλλά και εκπαιδευτικών.

Κατ’ αρχάς χαιρετισμός απηύθυνε ο Δημήτρης Κούρος, ευχαριστώντας τους μαθητές για τη εμπιστοσύνη τους. Έπειτα τον λόγο έλαβε ο κ. Γιάννης Καρκαζής, ο οποίος μαζί με τον συνέταιρό του κ. Κούρο στο Φροντιστήριο «Άνοδος» εδώ και 19 χρόνια έχουν δει 1.778 παιδιά να εισέρχονται στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

 Ο κ. Καρκαζής κάνοντας έναν απολογισμό της επιτυχημένης, όπως σημείωσε χρονιάς,  το φροντιστήριο είναι έτοιμο να βάλει τους στόχους του για την επόμενη χρονιά.

Επιμένουμε σε ένα σύστημα μελέτης που έχει ως κέντρο τον μαθητή και τις ιδιαίτερες ανάγκες του και είμαστε από τους πρώτους  που καθιερώσαμε τα ολιγομελή τμήματα.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει το πρόγραμμα στοχευμένης υποστήριξης από την Α’ Λυκείου, βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.»

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες:

Βασικές Αρχές Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου
Αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2019
Ο Νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων
Αναλυτική Παρουσίαση των Νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων που ανήκουν και στα 4 Επιστημονικά Πεδία
Μετεγγραφές
Σύνδεση Σχολών με την Αγορά Εργασίας – Εναλλακτικές Καριέρες
Ανάλυση Προγράμματος Σπουδών των Σχολών
Επαγγελματικά Δικαιώματα και Προοπτικές των αποφοίτων όλων των Τμημάτων
Σχολές χωρίς Επαγγελματική Κατοχύρωση
Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
Πανεπιστήμιο Κύπρου & Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Παυλάκος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού MSc. και συγγραφέας βιβλίου "Πάμε ... Πανεπιστήμιο 2019".

Ο κ. Παυλάκος από το 2006 και έπειτα, συγγράφει μαζί με την ερευνητική του ομάδα, το βιβλίο «Πάμε... Πανεπιστήμιο», που εκδίδεται κάθε χρόνο.

Επίσης, πραγματοποιεί σειρά ομιλιών σε μαθητές και γονείς κάθε χρόνο, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την επιλογή σπουδών και την αγορά εργασίας. Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού της Orientum και επιβλέπει την κατασκευή και προσαρμογή των ψυχομετρικών εργαλείων που κατασκευάζει η εταιρεία, σε συνεργασία με τους εκάστοτε επιστημονικούς υπευθύνους.

Σημειωτέον ότι εφέτος είναι η δωδέκατη χρονιά που το φροντιστήριο Άνοδος, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς τους σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, διοργάνωσε την ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με στόχο την αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας και την παροχή συμβουλών για τη σωστή πλοήγηση των μαθητών στο πολύπλοκο σύστημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό του Φροντιστηρίου Άνοδος


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η αποενοχοποιημένη παρουσία καθηγητών του δημοσίου την ώρα της καθημερινής ιδιωτικής απογευματινής τους ζώνης, σηματοδοτεί μια κάποια σύμπταξη δημοσίου - ιδιωτικού τομέα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.