Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Διαδρομές πολιτισμού» παρουσία του Νίκου Βούτση (pics,vid)

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Διαδρομές πολιτισμού» παρουσία του Νίκου Βούτση (pics,vid)

Μάιος 26, 2018 - 10:02
0 σχόλια

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και ο Δήμος Τρίπολης υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν την Παρασκευή 25 Μαΐου την εκδήλωση «Διαδρομές πολιτισμού», δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας στην Αλέα.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη συνεργασία της ΕΦ.Α. Αρκαδίας με τη Βουλή των Ελλήνων για την έκδοση του δίγλωσσου οδηγού του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας απέσπασε ειδικό έπαινο («Special Commendation 2016») κατά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς στις 9 Απριλίου στην Tolosa και το San Sebastian της Ισπανίας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο οποίος κατάγεται από την Τεγέα, κ. Νίκος Βούτσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Τρίπολης Δ. Παυλής, ο κ. Γιάννης Κατσίρης περιφερειακός σύμβουλος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σταύρος Ζορμπαλάς.

Στις ομιλίες τους η Δ. Λεβέντη Ιφιγένεια, Αν. Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Δρ Καραπαναγιώτου Άννα-Βασιλική, Προϊσταμένη ΕΦ.Α. Αρκαδίας μίλησαν για το μουσείο της Τεγέας και για τον οδηγό τον οποίο δημιούργησαν για τους επισκέπτες έτσι ώστε να περιηγούνται με άνεση στο μουσείο, εντοπίζοντας εκθέματα που αποκαλύπτουν διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου και του τρόπου που τον εκλαμβάνει και τον αντιμετωπίζει ο άνθρωπος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης

Video: 

ArcadiaPortal.gr εκδήλωση «Διαδρομές πολιτισμού» παρουσία του Νίκου Βούτση στην Αλέα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.