Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Όσιος Λεόντιος στη Βλαχέρνα (pics)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Όσιος Λεόντιος στη Βλαχέρνα (pics)

Απρίλιος 21, 2017 - 13:38
0 σχόλια

Το απόγευμα της  18ης Απριλίου 2017 και στην ενορία του Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας, με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, ετελέστη πανηγυρικός εσπερινός προς τιμήν της μνήμης του Οσίου Λεοντίου του εν Βλαχέρνη.

Στην ακολουθία συλλειτούργησαν οι ιερείς  π. Νταλιακούρας Δημήτριος και π. Τσεκούρας Δημήτριος από τους Άγιους Ταξιάρχες Τρίπολης και ο εφημέριος του ιερού ναού π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος. Μέσα στο κατάμεστο εκκλησίασμα και κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, με πρωτοψάλτη τον Βασίλειο Παπαδόπουλο (Άγιο Ραφαήλ), τελέστη η ακολουθία της αρτοκλασίας. Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν γλυκίσματα, προσφορά της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Μετά την τέλεση της θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά των λειψάνων του Οσίου, της εικόνας του και της εικόνας της Παναγίας της Βλαχέρνας στους δρόμους του χωριού.  Η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία, κατηφόρισε στον κεντρικό δρόμο του χωριού, έκοψε αριστερά στο σπίτι του «Λυσαίου» και στα «Ρουνέικα», ανηφόρισε από τον δρόμο της «Κολιντζέικης βρύσης»,  και έφθασε πάλι στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου από τη Δυτική πλευρά.  Της πομπής προηγείτο η μπάντα του Δήμου που έπαιζε αργά εμβατήρια, ακολουθούσαν τα λάβαρα, η οστεοθήκη με τα οστά του Οσίου και οι εικόνες, οι συλλειτουργούντες ιερείς και ο κόσμος.  Με το πέρας της περιφοράς ο κόσμος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την εικόνα του Οσίου στην είσοδο της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας προς τιμήν του Οσίου Λεοντίου, η εκκλησιαστική επιτροπή παρέθεσε δείπνο στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού. Οι πιστοί απόλαυσαν το φαγητό και τα γλυκίσματα, εκ των οποίων  τα περισσότερα ήταν προσφορές των επιχειρήσεων του χωριού μας αλλά και ιδιωτών.

Στη λαχειοφόρο αγορά που διεξήχθη,  τα τυχερά νούμερα ήταν τα εξής: Νο 57 (αρνί), Νο 208 (κουλούρα) και 253 (μέλι). Παρακαλούνται οι τυχεροί να επικοινωνήσουν με την εκκλησιαστική επιτροπή.

Ο π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος εφημέριος του χωριού μας, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσους βοήθησαν για τον εορτασμό του Οσίου Λεοντίου, τον Άγιο του χωριού μας.

Από το vlaxerna.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.