Με κάθε επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια η περιφορά των Επιταφίων της Τρίπολης (pics,vid)

Με κάθε επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια η περιφορά των Επιταφίων της Τρίπολης (pics,vid)

Απρίλιος 14, 2017 - 22:41
0 σχόλια

Με κατάνυξη και δέος οι πιστοί παρακολούθησαν την αναπαράσταση του Θείου Δράματος σε εκκλησίες της Τρίπολης.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και το σώμα του Ιησού αποκαθηλώνεται από το σταυρό του μαρτυρίου. Είναι η κορύφωση του Θείου Δράματος και ημέρα πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη.

Το βράδυ της Παρασκευής η πλατεία Αγίου Βασιλείου γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Τρίπολης αλλά και των γύρω περιοχών καθώς όλοι οι επιτάφιοι της Τρίπολης περνούν επιβλητικά από την κυκλική πλατεία μαγνητίζοντας τα βλέμματα του κόσμου ο οποίος παρακολουθεί στωικά τη θρησκευτική αυτή τελετή.

Η περιφορά ξεκίνησε με τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου και ακολούθησαν οι άλλοι επιτάφιοι των ενοριών της πόλης. Οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν την περιφορά των επιταφίων κρατώντας κεριά στα χέρια και με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα....

"Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ..." ακούστηκε από τους ψάλτες και τις χορωδίες που συνόδευαν τους επιταφίους ενώ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών...

Καλή Ανάσταση!!!

Έφη Καστραντά

Ακολουθεί βίντεο

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Περιφορά Επιταφίων της Τρίπολης στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου 2017


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.