Με φόντο τα βουνά από ανακυκλώσιμα η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων του ΚΔΑΥ Τρίπολης (pics,vid)

Με φόντο τα βουνά από ανακυκλώσιμα η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων του ΚΔΑΥ Τρίπολης (pics,vid)

Νοέμβριος 28, 2018 - 12:22
1 σχόλια

Από την πλατεία Πετρινού ξεκίνησε η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Αρκαδίας και των λοιπών σωματείων που έγινε για την συμπαράσταση των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ Τρίπολης την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε η Γραμματέας ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ Π. Πανούση λόγω της έντασης που υπάρχει στην ΒΙΠΕ που βρίσκεται το ΚΔΑΥ, η απεργιακή συγκέντρωση μεταφέρθηκε έξω από το κτίριο της επιχείρησης όπου και έγιναν οι ομιλίες.

Να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Recycling South East LTD (ΚΔΑΥ Τρίπολης) βρίσκονται για 4η μέρα σε απεργιακή κινητοποίηση, επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι υποσχέσεις της εργοδοσίας για πληρωμή δεδουλευμένων και ενσήμων στο ΙΚΑ.

Μεταξύ άλλων στην κεντρική ομιλία καταγγέλθηκε ο Δήμος Τρίπολης για το γεγονός ότι έστειλε τα ανακυκλώσιμα υλικά στο ΚΔΑΥ ενώ οι εργαζόμενοι απεργούν, προσπαθώντας να σπάσει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι μεγάλα βουνά από ανακυκλώσιμα υλικά ήταν στοιβαγμένα ακόμα και εκτός κτιρίου.

Η κινητοποίηση έγινε για την συμπαράσταση των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ Τρίπολης οι οποίοι όπως αναφέρθηκε δουλεύουν σε πολύ άσχημες συνθήκες (μέσα σε σύμμεικτα σκουπίδια, με κατσαρίδες και ποντίκια, σύριγγες, αίματα, κλπ).  Κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση, προκειμένου να υπάρξει και η απάντηση στις καταγγελίες των διαδηλωτών αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν υπήρξε κάποια απόκριση.

Όπως επισημάνθηκε από τους διαδηλωτές, η εργοδοσία κάτω από την οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων έχει βελτιώσει κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Aπεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων του ΚΔΑΥ Τρίπολης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μπράβο στο ΠΑΜΕ που στηρίζει καθημερινά και έμπρακτα τους εργαζόμενους. Οι εργατοπατέρες του Μπρουμά έκαναν συγκέντρωση και αν ναί που;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.