Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Νεομάρτυρος Παύλου στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης (pics,vid)

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Νεομάρτυρος Παύλου στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης (pics,vid)

Φεβρουάριος 11, 2018 - 20:30
0 σχόλια

Με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από το μαρτύριο του Νεομάρτυρος Παύλου πολιούχου της Τρίπολης , η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας πραγματοποίησε την πρώτη επετειακή εκδήλωση της στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο έγινε η πρώτη εκδήλωση της Μητρόπολης μετά την ανακήρυξη του 2018 ως έτος του Αγίου Νεομάρτυρα Παύλου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης  Ἰουστίνος Τσαγκούρης που είχε αναλάβει και την παρουσίαση της εκδήλωση , δίνοντας τον λόγο στον Ελλογιμότατο κ. Θωμά Ιωαννίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Καινής Διαθήκης και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ,  ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Η έννοια του μαρτυρίου στην Αγία Γραφή και ο Νεομάρτυρας Παύλος ο εν Τριπόλει της Αρκαδίας μαρτυρήσας».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε απόδοση Ύμνων του Τριωδίου και της Ακολουθίας του  Νεομάρτυρος Παύλου από το Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Eκδήλωση προς τιμήν του Νεομάρτυρος Παύλου στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.