Με επιτυχία το πρώτο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Με επιτυχία το πρώτο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Δεκέμβριος 03, 2019 - 18:14
0 σχόλια

Με επιτυχία στέφθηκε το πρώτο 2ήμερο του 5ήμερου 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ – Αφιερώματος στο ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ, που υλοποιεί η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και την καλλιτεχνική υποστήριξη της Σχολής Σταυράκου, της Πολυφωνικής Πάτρας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.

Το περασμένο Σάββατο (30/11), στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν «χορωδιακό μαραθώνιο» με εννέα χορωδίες από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Δημητσάνα, Παλλήνη, Άργος, Κάτω Τιθορέα, Σιάτιστα, Πύργο, Αταλάντη, Φιλοθέη και Τρίπολη. Ήταν ένα  μουσικό τετράωρο, μια χορωδιακή πανδαισία φωνών και χρωμάτων από μισή χιλιάδα ερμηνευτών! Ακούστηκαν γνωστές επιτυχίες μεγάλων συνθετών σε στίχους Νίκου Γκάτσου και όχι μόνο. …

Την Κυριακή το βράδυ , το ορχηστρικό κοντσέρτο της Πολυφωνικής Πάτρας VIBRATO ικανοποίησε και τους πλέον απαιτητικούς του είδους. Ο μαέστρος Γιώργος Αθανασακόπουλος με 15 εκτελεστές ( μαντολίνα, κιθάρες, κοντραμπάσο…) επί μιάμιση ώρα σκόρπισε μελωδίες και αρμονίες στο κουκλίστικο θέατρο του Μαλλιαροπουλείου σε μια ολόγιομη βραδιά μυσταγωγίας.

Το Τριπολίτικο φιλότεχνο κοινό προσήλθε, αθρόα, και τις δύο βραδιές, και έφυγε ικανοποιημένο και ενθουσιασμένο από την ποικιλία των κομματιών και την ποιότητα φωνών και τεχνικής.

Το 50μελές Μικτό τμήμα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με τη νέα μαέστρο του, την καθηγήτρια πιάνου Αμαλία Γούλα, ομολογουμένως, έκλεψε τη βραδιά με την ποιότητά του και το νέο ρεπερτόριό του, δείγμα ότι ξεκινάει, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, μια δεύτερη χρυσή νέα εποχή για το Τριπολίτικο καλλιτεχνικό σωματείο.

 

Το εν λόγω 5ήμερο Πανελλήνιο Φεστιβάλ, ολοκληρώνεται  το προσεχές τριήμερο (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα), με ένα εξίσου ποιοτικό και απολαυστικό πρόγραμμα, τόσο από χορωδίες, όσο και από κοντσέρτα.

ΑΠΟ ΤΗ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.