Με επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη (pics)

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη (pics)

Ιούνιος 11, 2019 - 15:16
3 σχόλια

Με επιτυχία, όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήσαν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 τις πολύμορφες εκδηλώσεις,μνήμης και τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη για τα 56 χρόνια από τη δολοφονία του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Κερασίτσα  στο Μνημείο Λαμπράκη, όπου έγινε ο χαιρετισμός από μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας  και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς, συλλόγους

Στη συνέχεια ακολούθησε  για 3η χρονιά ο αγώνας δρόμου Ειρήνης  Γρηγόρης Λαμπράκης, (Τρίπολη – Κερασίτσα – Τρίπολη) με σημείο εκκίνησης το πάρκο των Αλύγιστων (Φυλακές) και ο τερματισμό στην  Πλατεία Πετρινού. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη μιας και πήραν μέρος  150 αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο.

Στο σημείο τερματισμού και χώρο των εκδηλώσεων έγινε η θερμή υποδοχή των αθλητών και η απονομή των μεταλλίων. Χαιρετισμό στους αθλητές απεύθυνε ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρης Αναγνώστου.

Επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων και με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ Απκαδίας λειτούργησε έκθεση με έργα ζωγραφικής από μαθητές σχολείων όλης της Αρκαδίας Η έκθεση των μαθητών είχε σαν θέμα την αλληλεγγύη στα παιδιά και στον λαο της Παλαιστίνης. 

Συγκινητική ήταν η ενεργή παρουσία προσφύγων από τη Συρία οι οποίοι απήγγειλαν  ποίημα του Γιάννη Ρίτσου και στην γλώσσα τους πέρα από την ελληνική γλώσσα.

 

Τρίπολη  9 Ιουνίου 2019


3 Σχόλια

ΔΕΝ ΑΠΗΓΓΕΙΛΑΝ ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ...ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!...

ο φερετζές του κκε ... είναι η οργάνωση αυτή. όταν οι έλληνες κομμουνιστές σε μια όαση βλακείας ρώτησαν τους σύριους συντρόφους τους "πως πάει η ταξική πάλη" πήραν την απάντηση "πρώτα η πατρίδα"

Του ΚΚΕ;;; Τότε μπραβο στο ΚΚΕ πολυ καλόστημενος αγώνας. Μόνο μπραβο και τιποτα άλλο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.