Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 37ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 37ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια

Αύγουστος 03, 2010 - 16:00

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 37ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής, που πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας. 14 ήταν οι διαγωνιζόμενοι στο τραγούδι και στη μουσική (από τους 50 περίπου συμμετέχοντες) και βραβεύτηκαν οι τρείς πρώτοι σε κάθε είδος.Στο τραγούδι το πρώτο βραβείο πήρε ο Θεοδωρέλος Κωνσταντίνος από το Λεβίδι.

Έντονη η παρουσία της πολιτείας, θρησκευτικών και δημοτικών αρχών καθώς συλλόγων και φορέων. Συμμετείχε ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης , που με τους χορούς τους έδωσαν ζωντάνια στην εκδήλωση. Δυναμική ήταν η παρουσία Βλαχερναίων, που παρακολούθησαν το διαγωνισμό και διασκέδασαν στο πανηγύρι που ακολούθησε.

Ο Θεοδωρέλος Κωνσταντίνος από το Λεβίδι Αρκαδίας, ήταν ο νικητής του 37ου διαγωνισμού δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια, με το τραγούδι ¨Όμορφη που είναι η Λειβαδιά». Ήταν η 6ή συμμετοχή του κου Θεοδωρέλου στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και μέχρι τώρα είχε καταλάβει τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το δημοτικό και λαϊκό τραγούδι, επηρεασμένος από τη μητέρα του και από την αγάπη του για την παράδοση. Παλαιότερα είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό τραγουδιού στη Βλαχέρνα. ¨Πηγαίνω σε αυτές τις εκδηλώσεις γιατί είναι ο μόνος τόπος που μπορείς να πεις αυτά τα τραγούδια και να τα ακούσει ο κόσμος¨ είναι η απάντηση του αγαπητού Κώστα για τη συμμετοχή του στους διαγωνισμούς. Το πρώτο βραβείο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ. Ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να συνεχίσει να διατηρεί τη δημοτική παράδοση.

Πηγή: http://www.vlaxerna.gr/