Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Αθλοπαιδείας Δημοτικών σχολείων (photos)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Αθλοπαιδείας Δημοτικών σχολείων (photos)

Μάιος 31, 2012 - 16:30

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία ,σήμερα Τετάρτη 30-05-2012, στο Δ.Α.Κ. Τρίπολης, οι αγώνες Αθλοπαιδείας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα "Kid's Athletics", που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αναμορφωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που καθόρισε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα "Kid's Athletics" σκοπό έχει να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού. Η γνωριμία των παιδιών με τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού γίνεται βιωματικά και μέσα από ποικίλες ομαδικές δραστηριότητες στίβου σε σταθμούς. Στις ομάδες συμμετέχουν μαθητές και  μαθήτριες από διαφορετικά σχολεία και διάφορες τάξεις .Έτσι εκπληρώνεται ο σκοπός των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων που είναι η μαζική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών χωρίς διακρίσεις και ανταγωνισμούς με προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθε».

Με αυτή τη σκοποθεσία λοιπόν το πρ.Γραφείο Φυσικής Αγωγής, με τη Δ/νση Α/θμιας  Εκπ/σης Αρκαδίας και σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ.   Σ.Ε.Γ.Α.Σ  Περιφέρειας Πελοποννήσου  ,πραγματοποίησε το παραπάνω πρόγραμμα στην Τρίπολη από 23 έως και 30-05-2012 με τη συμμετοχή δέκα (10) Δημοτικών Σχολείων Τρίπολης(1ο,2ο,3ο,5ο,7ο,8ο,9ο,10ο,11ο,12ο)και συνολικά 700 περίπου αγοριών και κοριτσιών 4ης,5ης και 6ης τάξης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος και συγκεκριμένα:1)τους Διευθυντές, τους Δασκάλους-συνοδούς και τα παιδιά των σχολείων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα,2)τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής,3)το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Τρίπολης για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δ.Α.Κ.Τρίπολης,4)την Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και το προπονητικό  προσωπικό του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ο.Ε.Σ.Α.,στις 5 Ιουνίου ημέρα Τρίτη,σε συνέχεια των  Αγώνων Αθλοπαιδείας Δημοτικών Σχολείων,το πρόγραμμα "Kid's Athletics"θα πραγματοποιηθεί στη Μεγαλόπολη. Ελπίζουμε και ευχόμαστε εξίσου μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.