Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός του Μουστού

Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός του Μουστού

Μάρτιος 27, 2011 - 14:18

Από το astrosnews.gr

Mε επτιυχία ολοκληρώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο εθελοντικός καθαρισμός του Μουστού. Δεκάδες κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έδωσαν το παρών, από τις 9.00 το πρωί, στο κάλεσμα της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και στο πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς για την ανάδειξη των τοπικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.

 

Στο χώρο βρέθηκαν επίσης και οι αντιδήμαρχοι Π. Μαντάς και Δ. Γκαύρος καθώς και μέλη του ΔΣ και οι επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής κυρίας Στέλλα Κορδονούρη και Ν. Πολυμενάκος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ζωγραφική από μικρά παιδιά με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους για περιβαλλοντικά θέματα.

Εντύπωση, πάντως, έχει προκαλέσει η κατάσταση που βρίσκεται το γεφυράκι στις εκβολές του Μουστού στη θάλασσα. Πρόκειται για κατασκευή με ηλικία πάνω από 180 έτη, από την εποχή του Οθωνα. Στις φωτογραφίες διακρίνεται από τη μία η άψογη κατασκευή του αλλά και η κλοπή της πέτρας, από αγνώστους, για… άλλες χρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astrosnews, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τον καθαρισμό του δρόμου από τον Ανάβαλο μέχρι το Ξεροπήγαδο και το Παλιόχανο και στον Αγιο Ανδρέα με τον καθαρισμό και τη ανάδειξη πολιτιστικού-αρχαιολογικού μονοπατιού.

Περισσότερες φωτογραφίες στο www.astrosnews.gr

Ειδήσεις: