Με ενστάσεις και διακοπή ξεκίνησε η δίκη για την υπεξαίρεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης

Με ενστάσεις και διακοπή ξεκίνησε η δίκη για την υπεξαίρεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης

Νοέμβριος 14, 2019 - 10:56
1 σχόλια

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου το πρωί στο Τριμελές Πρωτοδικείο Τρίπολης ξεκίνησε η εξ αναβολής δίκη για υπεξαίρεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για μια υπόθεση με έντονη οσμή σκανδάλου, που έχει απασχολήσει πολύ τους δημότες.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος κάλεσε τον κ. Αναστάσιο Τσούκα, πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ, ο οποίος απουσιάζει, αλλά εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του, και την κυρία Θεοδώρα Τυροβολά, η οποία ήταν παρούσα. Παρούσα ήταν και η πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κυρία Θεοδώρα Μρακουμάτσου, η οποία την προηγούμενη φορά απουσίαζε λόγω ασθενείας, όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος της στο δικαστήριο. 

Ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής ήταν απών λόγω ασθενείας. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του επέδωσε τα ανάλογα έγγραφα από το νοσοκομείο στο προεδρείο. Επίσης κλήθηκαν και υπάλληλοι της ΚΕΔΗΤ ως μάρτυρες, παρόντες και αυτοί.

Ακόμη, παρών ως μάρτυρας ήταν ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, αλλά και ο κ. Σωτήρης Καπόγιαννης, πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Τρίπολης.

Ο κύριος Τσούκας μέσω του δικηγόρου του κ. Γκρίτζαλη έκανε ένσταση για την αρμοδιότητα του δικαστηρίου καθώς όπως είπε κάποιοι νόμοι άλλαξαν και ο εισαγγελέας δεν άλλαξε την κλήτευση. Επίσης ο δικηγόρος κ. Σαμπράκος εκπροσωπώντας την κυρία Τυροβολά προέβαλε ένσταση για τον ίδιο λόγο και είπε: «Προβάλλουμε ένσταση λόγω αλλαγής του κώδικα». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η δική αυτή δεν μπορεί να γίνει γιατί λείπει το Α και το Ω της υπόθεσης, δηλαδή ο κ. Τσούκας και ο κ. Παυλής, ζητώντας να βρεθούν αυτοπροσώπως οι δύο στο δικαστήριο

Έπειτα από τις δύο αυτές ενστάσεις το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει αν θα κάνει δέκτες τις ενστάσεις ή αν θα τις απορρίψει.

Ανατρέχοντας στο ιστορικό της υπόθεσης να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Δ. Παυλής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, η κυρία Θεοδώρα Μπρακουμάτσου, πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ, κατηγορείται ότι υπό την ιδιότητά της κατά το χρονικό διάστημα από 2.11.15 ως 31.10.17, με πράξεις της παρέβη με πρόθεση το καθήκον της με σκοπό να αποκομίσει παράνομο όφελος.

Ο πρώην πρόεδρος Αναστάσιος Τσούκας και η υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης Ρούλα Τυροβολά κατηγορούνται για σωρεία παράνομων εισπράξεων μεγάλων ποσών, για ιδιοποιήσεις ποσών από λογαριασμούς της Επιχείρησης, για πληρωμές χωρίς παραστατικά, για επιταγές τα χρηματικά εντάλματα των οποίων δεν συνοδεύονταν από παραστατικά.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

«Εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου…». Μόνο που η ταινία έκανε πλάκα... Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά και, επιτέλους, κάποιοι πρέπει να πληρώσουν... Εξευτελίζουν την πολιτική ζωή της Τρίπολης και τον θεσμό του Δήμου οι εμπλεκόμενοι με τη βοήθεια των Δικηγόρων τους κάνοντας «μπαλάκι» τις ευθύνες και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του λαού.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.