Με ελάχιστες ελλείψεις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Αρκαδία

Με ελάχιστες ελλείψεις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 14, 2016 - 10:36
6 σχόλια

Επιτυχημένα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά 2016-2017, όπως μας ενημέρωσε  ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φώτης Γκέσουρας.

Όλοι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρέθηκαν έγκαιρα στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα αγιασμού, στις θέσεις τους, κάτι που δημιουργεί εν πρώτοις την εντύπωση ότι η χρονιά θα κυλήσει ομαλά και χωρίς ελλείψεις και κενά σε διδακτικές ώρες.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία καθώς εκεί υπάρχουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, με τους μαθητές να ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους στις 13:15 και όχι στις 15:00 και στις 16:00 όπως έχουν δηλώσει οι γονείς.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκέσουρας, υπάρχουν ακόμα κάποια κενά στα μαθήματα ειδικότητας τα οποία αναμένεται να καλυφθούν αν και δεν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις.

Συγκεκριμένα σε σχολεία της Αρκαδίας χρειάζονται:

6 Δάσκαλοι
3 εκπαιδευτικοί Μουσικής Αγωγής
1 εκπαιδευτικός Εικαστικών
4 εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας
5 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής
1 Νηπιαγωγός

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Γκέσουρας έδωσε στο γεγονός ότι τα Ειδικά Σχολεία έκαναν αγιασμό στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι τον Οκτώβριο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Η συσκευασία και διανομή των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017 έχει ολοκληρωθεί, καθώς τα βιβλία βρίσκονταν στα σχολεία ήδη από τον Ιούνιο.

Τέλος ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας ανάφερε ότι και εφέτος θα φροντίσει να στείλει επιπλέον εκπαιδευτικούς όπως παραδείγματος χάρη στο σχολείο Κοντοβάζαινας το οποίο θα ενισχύσει με 3 άτομα προσωπικό, όπως και στην Κανδήλα αλλά και στο Νεοχώρι.
 

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

με λιγοτερα λεφτα μεσα στην κριση ο συριζα τα καταφερε καλύτερα απο νδ και πασοκ. αυτο να το βλέπουν μερικοι και ας μην τα γραφουν τα μμε

Δεν τελειώνουν στις 13:15 αλλά στις 12:25. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουν ακόμη μία διδακτική ώρα μέχρι να έλθουν οι ειδικότητες.

Φιλε. Κανενας υπουργος παιδειας δεν εχει αρχισρι τη σχολικη χρονια χωρις ελλειψεις. Ο Φιλης ελεγε πως δεν θα υπαρχει κενο. Ομως για αλλη μια φορα μονο δασκαλους πηρε. Αποτυχια και αυτος. Ουτε ενας υπουργος παιδειας δεν το χει καταφερει αυτο. Ας μη μιλατε λοιπον χωρις να ξερετε. Ρωτα το παιδι σου εαν κανει πληροφορικη μουσικη αγγλικα εικαστικα θεατρικη . Εκτος κ αν εισαι τοσο βαμμενο συριζανελακι που δεν εχεις ιδεα τι γινεται στην εκπαιδευση .

Γιατι; Δεν εχει μονιμους η Κοντοβαζαινα; Ή μηπως εχουν παρει μεταθεση; Παντα αναπληρωτες στελνατε εκειπανω. Ολοι οι μονιμοι αδειες κ μεταθεσεις κ αποσπασεις.

Γιατι ειναι μονιμοι και θα τους πεσει ο κ..λος. περιμενουν τους αναπληρωτες για να ξελασπωσουν . Σου απαντησα.

Δεν ντρέπεσαι Γκέσουρα? Μοιράζουν λίστες σε όλα τα σχολεία και ζητούν απτούς γονείς στυλό,μολύβια μέχρι χαρτί Α4 ! Σύντομα θα υποβάλλουμε επώνυμα τα στοιχεία για να κάνει ένα ρεπορτάζ το arcadia portal.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.