Με διαφωνίες «πέρασε» στο ΔΣ ο προϋπολογισμός για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης

Με διαφωνίες «πέρασε» στο ΔΣ ο προϋπολογισμός για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης

Δεκέμβριος 04, 2019 - 15:54
3 σχόλια

Το ΔΣ Τρίπολης συνεδρίασε την Τετάρτη νωρίς το απόγευμα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης έκανε μια τοποθέτηση σχετικά με το θέμα της κατεπείγουσας συνεδρίασης: «Προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε στο χρονικό διάστημα που είχαμε εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, προκειμένου η Τρίπολη να γίνει το επίκεντρο των εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις έχουν μικρή οικονομική διαφορά από τις περυσινές. Αποφασίσαμε να λειτουργήσει χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Άρεως, και για αυτόν τον λόγο απευθυνθήκαμε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας και στον Εμπορικό Σύλλογο, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να διαθέσουν προς πώληση είδη που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα. Σκοπός είναι να φτιάξουμε μια χριστουγεννιάτικη αγορά –παρέχοντας δωρεάν το ρεύμα και το νερό- όπως στις ευρωπαϊκές πόλεις. Από την άλλη πλευρά, κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Άρεως, αποφεύγοντας όμως τα παιχνίδια, τα συγκρουόμενα κα το λούνα παρκ, επειδή δεν νομίζουμε ότι ταιριάζουν με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Θα υπάρχει καρουζέλ και παγοδρόμιο.

Επειδή ζητήσαμε να μην μπουν όλα αυτά, και οι επιχειρηματίες δεν θα βγάλουν κάποια χρήματα, θα τα βάλει ο Δήμος. Χρήματα θα βάλουμε και για τα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν τους επιχειρηματίες. Επιλέξαμε να κάνουμε συναυλία με έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη, τον Πάνο Μουζουράκη. Και αυτό έχει ένα επιπλέον κόστος, αλλά πιστεύουμε ότι ένα όνομα είναι πόλος έλξης για συμπολίτες από άλλες περιοχές και από άλλους νομούς. Το ζητούμενο πάντοτε είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας. Ευχαριστούμε το ΠεΣυ και τον περιφερειάρχη για τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 30.000 ευρώ.

Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει, και τους συμπολίτες μας και από άλλες περιοχές.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για το κόστος, το οποίο, όπως είπε, είναι μεγάλο. Συμφώνησε ότι δεν μπορεί να γίνεται η πλατεία λούνα παρκ, αλλά, όπως είπε, ποτέ ο Δήμος δεν είχε πληρώσει παγοδρόμιο. «Τώρα πληρώνουμε και το τρενάκι, που δεν το είχαμε πληρώσει ποτέ. Μάλλον είναι υπερβολικό. Μακάρι να πάνε όλα καλά, δεν θα τα χαλάσουμε για 20.000-30.000 ευρώ παραπάνω. Θεωρώ, όμως, ότι δεν ξεκινάμε καλά. Θεωρώ γραφικό να πληρώνουμε τα σπιτάκια, θα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Θα ψηφίσουμε ‘’παρών’’ για  το κόστος το οποίο δημιουργείται. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ειλικρινά να δούμε κάτι εντυπωσιακό».

Ο κ. Τζιούμης απάντησε σε έναν υπαινιγμό του κ. Σμυρνιώτη σχετικά με την αλλαγή των εταιριών: «Έγινε ένας υπαινιγμός σε αλλαγή εταιριών. Εμείς ζητήσαμε συγκεκριμένα πράγματα, η περυσινή εταιρία έκανε μια προσφορά με 75.000 ευρώ και αυτή που επιλέξαμε, μας έδωσε 19.700.  Να επιλέγαμε εκείνη με τα 75.000 ευρώ; Για τις εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το 2018 64.758, είχε βάλει ο Δήμος. Φέτος διαθέτουμε 80.000 συν 30.000 που μας δίνει η Περιφέρεια, 113.600 ευρώ. Η Περιφέρεια πέρυσι έδωσε 60.000 ευρώ.  64.000 και 55.000 ευρώ πάνε 112.000 ευρώ. Τόσο στοίχισαν πέρυσι και 113.000 εφέτος. Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι», είπε ο κ. δήμαρχος.

Το συνολικό ποσό είναι το ίδιο. Πέρυσι πλήρωσαν 3.000 ευρώ για μια συναυλία, αλλά φέτος θα πληρώσουμε παραπάνω για μια καλύτερη συναυλία. Όλα τα χρόνια για το χριστουγεννιάτικο χωριό δεν πληρώναμε χρήματα, γιατί έβαζε η εταιρία αυτοκινητάκια και παιχνίδια με κερματοδέκτες. Μπορεί να πληρώνουμε για το χωριό, αλλά κάναμε μια επιλογή. Δεν πληρώσαμε τίποτα παραπάνω.

Από την πλευρά του, ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου είπε: «Αν κάναμε εμείς αυτό που κάνατε εσείς, θα πηγαίναμε για Χριστούγεννα στην Αραχαμίτα. ‘’Παρών’’ ψηφίζει και η «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά».

Ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι υποδεέστερο, εμείς βάλαμε την Τρίπολη στο επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου ύψωσε τους τόνους στο ΔΣ, αναφερόμενος στις προσφορές για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, και ο κ. Τζιούμης του απάντησε: «Οφείλετε να φέρετε στο επόμενο ΔΣ την προσφορά με τις 75.000 ευρώ, θα ρωτήσετε τον κ. Παπαθανασίου, που τον γνωρίζετε και έχετε συνεργαστεί, και να σας πει αν την έκανε μέσω δικηγόρου. Εμείς δεν πληρώνουμε τίποτα για την πλατεία Άρεως, δεν πληρώνουμε 900 ευρώ για μακιγιάζ! 19.700 ευρώ μαζί με τα σπιτάκια. Να μην έρχεστε αδιάβαστος. Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο! 50.000 ευρώ είναι η πλατεία Άρεως. Πέρυσι πληρώσατε 1.000 ευρώ για να μεταφέρετε τρία σπιτάκια από το Επιμελητήριο».

«Αδιάβαστος είστε εσείς!», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Τζιούμης διάβασε ξανά την εισήγηση, και επανέλαβε ότι όλα μαζί για την πλατεία Άρεως θα κοστίσουν 19.700 ευρώ. «Τα 50.000 ευρώ και τα 70.000 ευρώ δεν ξέρω πού τα βρίσκει ο κ. Παπαδημητρίου. Κάναμε μια επιλογή. Το συνολικό ποσό είναι ίδιο με πέρυσι, αλλά έχουμε πληρώσει παραπάνω για την συναυλία του κ. Μουζουράκη», διευκρίνισε.

Ο κ. Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι πρέπει το Σώμα να είναι προσεκτικό, επειδή ψηφίζει για πιστώσεις χρημάτων των δημοτών. «Καλό είναι να γίνεται μια σύγκριση, αλλά η ποιότητα των εκδηλώσεων μετράει και όχι αν είναι περισσότερες.  Πώς γίνεται, όμως, να στοιχίζουν το ίδιο οι εκδηλώσεις με πέρυσι και να έχετε κάνει καλύτερο deal εφέτος; Βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια να δώσετε το δικό σας στίγμα. Κατανοητό αυτό. Αλλά, επειδή είναι δύσκολες οι εποχές, θα πρέπει για τις επόμενες εκδηλώσεις, που είναι οι Απόκριες και έρχονται, να αναζητήσετε περισσότερες προσφορές. Μην έρθει το Πάσχα και μας πείτε ότι είστε νέα δημοτική αρχή».

Μια από τα ίδια, τέλος, χαρακτήρισε τις εφετινές εκδηλώσεις.

«Θέλω οι γιορτές να γίνονται σε όλο τον Δήμο Τρίπολης, τα χωριά είναι νεκρά. Να πάμε στα κεντρικά χωριά και να γίνονται και εκεί εκδηλώσεις. Τα ποσά είναι ξεκάθαρα και δεν μπορώ να ψηφίσω 140.000 ευρώ χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με το πρόσχημα ότι θα κριθούν κι αυτές. Θα ψηφίσουμε παρών. Εδώ θα είμαστε και τα τις στηρίξουμε τις εκδηλώσεις, και θα βοηθήσουμε επιχειρηματικά, άμα μπορούμε.»

Ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε: «Να έχετε υπόψη σας ότι όλες τις τιμές τις παλέψαμε όσο δεν γίνεται. Αναλαμβάνω την ευθύνη για το λούνα παρκ και για την πλατεία Άρεως».

Ο κ. Κατσαφάνας, από την πλευρά του, ρώτησε ποιος είναι ο στόχος των εκδηλώσεων: «Στοχεύουμε σε κάτι ή όχι; Ας μην συζητάμε αν ήταν 1,000 ή 15.000 ευρώ η διαφορά του κόστους. Να καταλάβουμε γιατί βλέπουμε αυτό ή το άλλο», είπε.

Το 4ο θέμα «Περί παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Άρεως και καθορισμού τιμήματος του, για τη λειτουργία θεματικού πάρκου» ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ κατά πλειοψηφία τα εξής:

 Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την εκτέλεση της υπηρεσίας: «Εορταστικές Εκδηλώσεις Χριστουγέννων 2019 – Πρωτοχρονιάς 2020».
 Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την εκτέλεση της υπηρεσίας: «Διοργάνωση – πραγματοποίηση δράσεων στα πλαίσια λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου χωριού & θεματικού πάρκου στην Πλ. Άρεως & λοιπές εκδηλώσεις στην Τρίπολη από 07/12/2019 έως 04/01/2020.
 Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την εκτέλεση της προμήθειας: «Προμήθεια χριστουγεννιάτικων ειδών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για την διακόσμηση της πόλης».
 


3 Σχόλια

160000 για εκδηλώσεις; Θα εκτοξεύσουν την αγαπούλα με πύραυλο στο άναμα του δέντρου για να κοστίζουν τόσο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.