Με Αρβελέρ, Κιτρομιλήδη, Μαζάουερ, Χατζηβασιλείου και Ευθυμίου η Επιτροπή «2021»

Με Αρβελέρ, Κιτρομιλήδη, Μαζάουερ, Χατζηβασιλείου και Ευθυμίου η Επιτροπή «2021»

Νοέμβριος 07, 2019 - 13:16
4 σχόλια

Ανακοινώθηκαν, με κάθε επισημότητα, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του προέδρου της Βουλής, του πρωθυπουργού και της προέδρου της, τα 31 πρώτα ονόματα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μεταξύ των οποίων είναι η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ο Βασίλης Ράπανος, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

«Είναι χαρά μας σήμερα να παρουσιάσουμε τα πρώτα 31 μέλη αυτής της σημαντικής Επιτροπής», είπε ο πρωθυπουργός.

Αυτά είναι τα 31 πρώτα ονόματα της Επιτροπής:

– Κορυφαίους πανεπιστημιακούς από την Αμερική και την Αγγλία Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg.

Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού: την κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τον Στάθη Καλύβα και τον Δημήτρη Γόντικα.

– Από την Ακαδημία Αθηνών είναι ο Βασίλης Ράπανος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Μαζί θα εργαστούν ιστορικοί όπως οι Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου.

Πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μουζέλης και Αριστείδης Χατζής. Αλλά και οικονομολόγοι όπως ο Ναπολέων Μαραβέγας.

– Τα Γράμματα και οι Τέχνες δίνουν επίσης δημιουργικό «παρών». Με τους Σταύρο Ζουμπουλάκη, Θεόδωρο Κουρεντζή, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη.

– Τη στροφή στο μέλλον σηματοδοτούν ερευνητές από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της Γενετικής: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς

– Ενώ την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα πρεσβεύουν στην Επιτροπή οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος.»


4 Σχόλια

ρε γελοιο υποκειμενο, σταματα επιτελους να μολύνεις κάθε αρθρο με τα εμετικά σου κομπλεξ. σε εχουμε σιχαθει αθλιε αρρωστημενε μισανθρωπε, βρωμας κακια και σταζεις το ξενοφοβικό σου δηλητηριο παντου

άμα δεν σου αρέσει η άποψη μου μπορείς να πας στην αραβία και σε πόσα άλλα ισλαμικά καθεστώτα να σε φιλοξενήσουν ... αλλά δεν τολμάς. η ελλάδα ανήκει στους έλληνες είτε σου αρέσει είτε όχι

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΟΥΤ@ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ https://www.defence-point.gr/news/echoyn-ymnisei-tin-othomaniki-periodo-stin-ellada-kai-mpainoyn-stin-epitropi-ton-200-eton-apo-to-1821

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.