Με αντιπρόταση για τους συμβασιούχους το μεσημέρι στο ΥΠΕΣ η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με αντιπρόταση για τους συμβασιούχους το μεσημέρι στο ΥΠΕΣ η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ιούνιος 26, 2017 - 11:19
0 σχόλια

Την αντιπρόταση της ανακοίνωσε ότι θα δώσει το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δια στόματος του προέδρου της κ. Νίκου Τράκα, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ενώ πρότεινε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών. 

«Γεροβασίλη, Τσίπρας έλεγαν ότι θα τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι», σχολίασε ο κ. Τράκας, ενώ τόνισε πως με την πρόταση του κ. Σκουρλέτη ουσιαστικά κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα δεν μπορεί να έχει δικαίωμα στην προκήρυξη. 

«Οσοι είναι πάνω των 45 ετών δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στην προκήρυξη, χάνουν τη οριοθέτηση τους, η διαδικασία θέσεων είναι μόνο 2.500 μπορεί να αυξηθεί αλλά κανείς δήμαρχος δεν υποχρεούται να κάνει την προκήρυξη, ενώ η νέα σύμβαση χάνονται προηγούμενα εργασιακά δικαιώματα», είπε. 

Υπενθυμίζεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προανήγγειλε ότι σήμερα Δευτέρα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις δέκα το πρωί θα δώσει στη δημοσιότητα νομοθετική ρύθμιση «όπου θα δίνεται οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ –ΟΤΑ εξαπέλυσε και επίθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «για τρεις ημέρες θα δοθούν σε ιδιώτες 193.000 ευρώ για αποκομιδή των σκουπιδιών με έναν λαό που του έχουν κόψει τη ζωή». «Βεβαίως έχουμε πρόβλημα με τη στάση του δήμου Θεσσαλονίκης, φέρνει ιδιώτες για να σπάσει τον αγώνα των συμβασιούχων» ανέφερε ο κ. Τράκας.

Ομηρος των σκουπιδιών η χώρα : Στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και συλλαλητήρια 

Τις κινητοποιήσεις έως την προσεχή Πέμπτη θα συνεχίσει η ΠΟΕ- ΟΤΑ ελλείψει ικανοποίησής από τη νομοθετική ρύθμιση του Πάνου Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Για σήμερα, Δευτέρα, έχει προκηρυχθεί επίσης στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. 

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, παρά μόνο σε ευαίσθητους χώρους όπως νοσοκομεία και λαϊκές αγορές.

Στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους - παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους στο συγκεκριμένο τομέα.

(ΠΗΓΗ: kathimerini.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.