Μαζικές στειρώσεις ζώων συντροφιάς στη Μεγαλόπολη

Μαζικές στειρώσεις ζώων συντροφιάς στη Μεγαλόπολη

Ιανουάριος 29, 2020 - 21:30
1 σχόλια

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης η διοργάνωση μαζικών στειρώσεων ζώων συντροφιάς με την προϋπόθεση πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή και με ασφάλεια πραγματοποίηση της κτηνιατρικής πράξης.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του Σ.Δ.Κ. ανέφερε πως παρατηρείται ολοένα αυξανόμενος αριθμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες), και πως το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται -κυρίως- με τις ανεξέλεγκτες γέννες από αδέσποτα αλλά και από δεσποζόμενα σκυλιά. Περαιτέρω, ενημέρωσε τα μέλη πως είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν, μαζικά, στειρώσεις δεσποζόμενων και αδέσποτων σκυλιών με εθελοντές κτηνιάτρους, τα βασικά έξοδα των οποίων καλύπτονται από χορηγούς. Η ελάχιστη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι ο Δήμος να παράσχει χώρο κατάλληλο, ο οποίος θα αδειοδοτηθεί για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 3-4 ημερών που θα διαρκέσουν οι στειρώσεις. Η δράση αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Τρίπολης και Τριφυλίας τον περασμένο Νοέμβριο, κατά την οποία στειρώθηκαν πάνω από 120 ζώα ανά Δήμο. Τέλος ζήτησε από τα μέλη να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του θέματος και να ψηφίσουν σχετικά.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο πρώτος δίδαξας ήταν ο Λαγός στη Τρίπολη και το παίξανε και πονηροί. Σας ευχόμαστε να μην σας κάνουν τα ίδια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.