Μάζεψαν καπάκια για να αγοράσουν αναπηρικό αμαξίδιο στο 1ο ΕΠΑΛ Άστρους

Μάζεψαν καπάκια για να αγοράσουν αναπηρικό αμαξίδιο στο 1ο ΕΠΑΛ Άστρους

Φεβρουάριος 08, 2016 - 13:13
0 σχόλια

Οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Άστρους  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας και του Προέδρου κ. Νίκου Καραλή, προέβησαν στη συλλογή ενός ικανοποιητικού αριθμού πλαστικών πωμάτων, συμβάλλοντας στην αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

Το Σχολείο μας πιστεύοντας πως η ανακύκλωση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας συνεχίζει να συγκεντρώνει χαρτί και μπαταρίες για την ανακύκλωσή τους.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υλοποιούνται στο Σχολείο μας προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα εμπλουτίζονται συνεχώς οι κήποι του Σχολείου μας με φυτά και δένδρα της τοπικής χλωρίδας.

Την περσινή χρονιά οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με ευρωπαϊκά σχολεία, με στόχο την ανάδειξη της χρήσης τοπικών προϊόντων στην παρασκευή τροφίμων και καλλυντικών. Η εργασία τους συμπεριλήφθηκε στον κύκλο εργασιών του εκπαιδευτικού προγράμματος “Beautylicious”, ενός δικτύου συνεργαζόμενων σχολείων, που τιμήθηκε με e- twinning label (ετικέτα ποιότητας).

Τέλος, μετά και τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές μας, από το «ταξίδι» τους στη Βαρκελώνη με το πρόγραμμα Erasmus+, φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε οικολογική και περιβαλλοντική δράση, που στόχο έχει την ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση του σπάνιου και πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.