Το μαύρο της ΕΡΤ

Το μαύρο της ΕΡΤ

Οκτώβριος 28, 2016 - 18:25
19 σχόλια

Ενώ όλη η Ελλάδα περίμενε με... κομμένη την ανάσα το αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης ανάμεσα στα βοθροκάναλα και στον εξορκιστή Νίκο Παππά που ως άλλος πατήρ Λάνκαστερ Μέριν με τον νόμο-αγιασμό θα έβγαζε τον δαίμονα της διαπλοκής από το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο σκοτώνοντας τον κακό δράκο του ΣτΕ, η γράφουσα είχε χαθεί στον νεφελώδη ποιητικό της κόσμο διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Το τηλέφωνο χτύπησε περί τις 23:30 και έτσι πληροφορήθηκα ότι ο κακός δράκος του ΣτΕ δεν άφησε τον Παππά και τον νόμο του να εξαγνίσουν το δαιμονισμένο σώμα του τηλε-τοπίου. Και από το τηλεφώνημα πληροφορήθηκα ότι την ώρα της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας των ανώτατων δικαστικών, η ΕΡΤ ήταν επί πολλή ώρα «Στον ρυθμό των Ρίχτερ» της Ιταλίας.

Και ψάχνοντας έπεσα σε ρεπορτάζ της lifo. Ο συντάκτης φωτογράφισε το ζάπινγκ του την ώρα της ανακοίνωσης και το τι έπαιζαν τα κανάλια. Σημειώνει ότι η απόφαση είχε βγει, στα υπόλοιπα κανάλια οι ρεπόρτερ ανακοίνωναν το «σκορ» και στην ΕΡΤ... χόρευαν στον ρυθμό του Εγκέλαδου: 

«Κάποτε, όταν τελείωσε (σ.σ. το θέμα με τον σεισμό), η παρουσιάστρια είπε ανόρεχτα: ''Και πάμε και σε μια άλλη είδηση, είχαμε πει για τις πληροφορίες του ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, τέλειωσε λοιπόν η συνεδρίαση'' -του στυλ το περιμέναμε πώς κάνετε έτσι σιγά το θέμα, και έδωσε πάσα στον ρεπόρτερ κι αυτός αντί να ανακοινώσει το αποτέλεσμα είπε ως πρώτο πράγμα ''Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, σε λίγο η Όλγα Γεροβασίλη θα πει το και το''».

Τίτλος στο «ρεπορτάζ», ο Θεός να το κάνει: «Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του ΣτΕ», ούτε καν «Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες» ή το αποτέλεσμα, έστω, 14-11.

Ο τίτλος εξακολούθησε για αρκετή ώρα να παίζει ο ίδιος, λες και η είδηση ήταν αυτή! Κοινώς, είδηση που δεν μας αρέσει επειδή δεν αρέσει στους εργοδότες μας, αποσιωπάται.

Ποιοι είναι οι εργοδότες της ΕΡΤ; Ο Τσίπρας, ο Φίλης, η Γεροβασίλη και τα άλλα τα παιδιά ή εμείς που την πληρώνουμε χρυσάφι για να (μην) κάνουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι της και να (μην) μας λένε την είδηση;

Οι εξαγνιστές του τηλεοπτικού τοπίου κυβερνώντες που κόπτονται για την αντικειμενική ενημέρωση καλό θα ήταν να ξεκινούσαν από την ΕΡΤ και από τα βασικά. Να κάνουν ένα μάθημα στα αγαπημένα τους παιδιά: πρώτον, τι είναι είδηση, δεύτερον, πώς γράφουμε τον τίτλο της είδησης, τρίτον, την είδηση την λέμε στον θεατή, δεν τον αφήνουμε να μυρίσει τα νύχια του, τέταρτον, δεν είμαστε το γραφείο Τύπου της εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης για να περιμένουμε το «το και το» της Γεροβασίλη και να το αναμεταδώσουμε.

Αλλά δυστυχώς όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η ΕΡΤ δεν είναι τίποτε άλλο από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού που κόβει και ράβει τις ειδήσεις κατά το δοκούν και σε τούτη την περίπτωση τις αποσιώπησε κιόλας, ώσπου να... λαλήσει η Γεροβασίλη τα μαντάτα. Και μην μου πείτε ότι και οι προηγούμενοι είχαν φερέφωνό τους την κρατική μας τηλεόραση. Εκείνοι δεν είχαν σκοπό να αλλάξουν τα πράγματα επί το δημοκρατικότερον. Ετούτοι εδώ μπήκαν με φούρια για να φτιάξουν έναν κρατικό φορέα ενημέρωσης αντάξιο των δισεκατομμυρίων που καταπίνει και αντάξιο των Ελλήνων πολιτών -και τελικά άλλαξαν τα πράγματα προς το χειρότερο. Είναι αδιανόητο να βομβαρδιζόμαστε από ηλιθιότητες των εργαζομένων της κρατικής τηλεόρασης περί «τιμής στους νεκρούς της ΕΡΤ» -ναι, το έχουμε διαβάσει και αυτό- όταν οι δημοσιογράφοι της δεν κάνουν καν τη δουλειά τους, δηλαδή δεν ενημερώνουν τον κόσμο και περιμένουν το δελτίο Τύπου της κυβέρνησης.

Αλλά το πιο λυπηρό από όλα, είναι ο τρόπος με τον οποίον οι κυβερνώντες -και ετούτοι και οι προηγούμενοι- χειρίζονται τα ζητήματα. Το «μαύρο» στην ΕΡΤ δεν ήταν λύση. Η εξυγίανση ήταν λύση, αλλά εξυγίανση δεν έγινε ποτέ. Η ΕΡΤ ξανάνοιξε, πιο άρρωστη από πριν, στελεχωμένη από εκείνους που έδωσαν τη μάχη στα κάγκελα για την... αντικειμενική ενημέρωση. Στην Ελλάδα δεν διορθώνουμε τα πράγματα -αυτό θέλει πολιτική απόφαση, ζήλο, εντιμότητα και προσπάθεια, δείτε τα κόμματα και με το χέρι στην καρδιά απαντήστε μου αν κάποιο από όλα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Διατηρούμε τις φαύλες καταστάσεις ως έχουν για να εξυπηρετούμε την καρέκλα και τη θεσούλα μας και αυτό όχι μόνο δεν το άλλαξε η πρωτο-δεύτερη φορά Τσίπρα -Αριστερά δεν είναι- αλλά το τερμάτισε κιόλας.

Μαύρο στην ενημέρωση από την ΕΡΤ, λοιπόν, που μας κοστίζει ο κούκος αηδόνι. Και επειδή δεν ξεχνάμε, αναδημοσιεύουμε από το άρθρο της Ανέττας Καββαδία στην «Αυγή», 15 Μαρτίου του 2015, με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ: «Είναι, αν μη τι άλλο, προκλητικό οι άνθρωποι που έχουν παραδοθεί στον θανατηφόρο εναγκαλισμό με τα κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα, (...) να έρχονται τώρα και να κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την για απόπειρα αναβίωσης του αμαρτωλού παρελθόντος της ΕΡΤ.

»Όχι, κύριοι! Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Η νέα ΕΡΤ, θα είναι η φωνή των εργαζομένων, η φωνή της αλληλέγγυας κοινωνίας, μια πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα αγκαλιάζει το σύνολο της κοινωνίας, μια ΕΡΤ ανοιχτή πάντα σε βελτιωτικές προτάσεις που θα σέβεται και θα υπηρετεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης».

Μια ΕΡΤ που δεν θα λέει καν τις ειδήσεις, μια ΕΡΤ που θα είναι συνδεδεμένη με το γραφείο της Γεροβασίλη, μια ΕΡΤ χωρίς ανανεωμένο πρόγραμμα, μια ΕΡΤ στον πάτο της δημοσιογραφίας.

Σωστά, κυρία Καββαδία;..

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

19 Σχόλια

Δηλαδή, κατά τη γνώμη σας, ήταν πιο σημαντικό γεγονός οι εξελίξεις στο νόμο Παππά από τις σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία, που ενδεχομένως να είχαν ανθρώπινα θύματα και να κόστιζαν ζωές...Μάλιστα...Δηλαδή, ας πούμε, αν γινόταν σεισμός στην Ελλάδα, θα έπρεπε η (κάθε) ΕΡΤ να μεταδώσει ως πρώτο θέμα την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά και όχι το σεισμό...Αλλά, θα μου πείτε, σε μια τέτοια περίπτωση, άλλο Ελλάδα και άλλο Ιταλία...Δεν είναι και η χώρα μας σε τελική ανάλυση...Δεν πάει να κουρεύεται...Σωστά, κ. Γαλανιάδη;

Έστω ότι ο νόμος ήταν συνταγματικός. Θα έπαιζε σεισμό η ΕΡΤ; ας σοβαρευτούμε. πυροτεχνήματα θα ανάβανε στο ραδιομέγαρο και η δικαιοσύνη θα ήταν... δίκαιη. ας έλεγαν την είδηση για 20 δεύτερα και ας γύριζαν στον σεισμό, αλλά φευ...

Για τη μετονομασία της ΕΡΤ σε ΝΕΡΙΤ ο μπάρμπα-Φώτης έριξε την κυβέρνηση και τη χώρα στα χέρια της πιο διψασμένης για εξουσία, ιδεοληπτικης και σταλινοφασιστικης παρέας που γνώρισε ο τόπος.

Αν δεν σας αρέσει η ΕΡΤ , εχει τα βυζια της Μενεγακη , και προσεχώς επαναλήψεις Ερωτοδικιο και τα παιδιά της Νύχτας από το Ε.

Εργάζεστε ή εκπροσωπείτε κάποιο ιδιωτικό κανάλι; βλέπει κάποιος ότι σας αρέσουν τα δανεικά και αγύριστα των ιδιωτικών καναλιών. Επιτρέψτε μου, είχα καλλίτερη άποψη!

@19:06 Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο σεισμός στην Ιταλία είχε τη βαρύτητά του (ευτυχώς δεν υπήρξαν πολλά θύματα) αλλά η διαχείριση της απόφασης του ΣΤΕ από την ΕΡΤ ήταν αποτυχία που έδωσε επιχειρήματα στα διάφορα σκυλιά. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν "τι μακακίες κάνουν;" Έχουν πολύ δίκιο με το μέρος τους και δεν ξέρουν να το προβάλλουν.

@22:02 - Τα δανεικά του Καλογρίτσα; Κάποιο σχόλιο για αυτά; Ο αδιάφθορος (my ass) ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τεράστια δάνεια στον ...Καλογρίτσα με εγγύηση ...βοσκοτόπια. Wow που θα έλεγε και ο Μπαρουφάκης.

@ batman ΣΩΣΤΟΣ. Νομίζουν κάποιοι πως τρώμε κουτόχορτο! Τρώμε βασικά δυστυχώς όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό!

@22:23 Καλά Γατούλα, κάτι σαν κι εσένα έχουν μια πολύ διεστραμένη άποψη για το δίκαιο έτσι κι αλλιώς...Νύχτααα

'Αρθρο into the point 100% . Συγχαρητήρια. Είναι πια, πάμπολλα τα παραδείγματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία απτα ίδια με τους προηγούμενους. Το ξεπούλημα και η εξαθλίωση συνεχίζονται, βόλεμα ημετέρων και αντιδραστική λύσσα όταν θιχτούν τα οφίτσια και τα συμφέροντα μας.ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ. (μόνο που τώρα δεν λιποθυμούν τα παιδάκια απτην πείνα στα σχολεία και ο Βαξεβάνης πληρώνει ευχαρίστως τα διόδια με το ακριβό Mercedes του)

2.700 χαραμοφάηδες της ΕΡΤ πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Δεν είναι αξιοι για τίποτα.Οι περισσότεροι διαβάζουν τί γράφουν οι εφημερίδες.Και οι πιό πολλοί αγράμματοι.Αυτή είναι η κατάντια μας.

Η Ερτ πάλι πριν λίγη ώρα μια χαρά διέκοψε το πρόγραμμα για να μας μεταδώσει έκτακτο δελτίο πολιτικής επικαιρότητας για την υποψηφιότητα του ακροδεξιού Πολύδωρα για το ΕΣΡ....

@12:30 Εσύ λοιπόν που έχεις όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (δουλευταράς, επιστημονικά καταρτισμένος, άξιος για τα πάντα κλπ. μην σου απαριθμήσω όλα τα προσόντα, εσύ τα ξέρεις καλύτερα), γιατί δεν έκανες μια αιτησούλα να σε πάρουν από τους πρώτους; Στην κριτική του πληκτρολογίου καλοί είσαστε όλοι με προκάλυμμα την ανωνυμία...Θα σου το αντιστρέψω λοιπόν, αφού είσαι εξυπνάκιας. Εγώ πού το ξέρω ότι εσύ δεν είσαι αρχιτεμπελχανάς;

Ο αείμνηστος Κώστας Σταυρόπουλος, εκφωνητής του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών, είχε προτρέψει τους Έλληνες, κατά τη γερμανική εισβολή (27-4-1941), να μην ακούνε το ελληνικό ραδιόφωνο, αφού, από κει και πέρα ό,τι τους έλεγε θα ήσαν ψέματα υπαγορευμένα από τον κατακτητή. Σκεφτείτε τι δύναμη ψυχής χρειαζόταν μια τέτοια προτροπή. Οι αναγωγές στη σημερινή κατάντια της ΕΡΤ δικές σας.

Λανθάνει της αντιλήψεως και προσοχής σας ότι: -Με όποια και όσα αρνητικά της, η ΕΡΤ προέχει έτη φωτός δημοσιογραφικά και δεοντολογικά΄, έναντι της ιδιωτικής τηλεοπτικής νύκτας. -Ο ελληνικός λαός πληρώνει πολύ περισσότερο και ακριβότερα την ιδιωτική τηλεόραση (βλέπε θαλασσοδάνεια). -Ποιων Γραφεία Τύπου και μαύρης Προπαγάνδας αποτελούν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Και ας μη μιλήσουμε για δημοσιογραφική δεοντολογία (ή αλητεία). ποιότητα, επιλογή και ιεράρχηση ειδήσεων, αλήθεια και πολλά άλλα...

22.25 o Καλογρίτσας (αυτός σε ενδιαφέρει;) ήταν ένας, οι καναλάρχες που έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ξέρεις πόσοι ήταν; αλλά και πόσα έχουν πάρει με εγγύηση αέρααααα.

μήπως δεν πήγε ο αλέξης να βρει τον ψυχάρη; χεχε. το ίδιο παιχνίδι παίζουν όλοι ανεξαιρέτως, αλλά έλεος, περίμενα η ερτ να πει την είδηση τουλάχιστον! τι τους ζητήσαμε, δηλαδή;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.