Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» στη Μεγαλόπολη

Μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» στη Μεγαλόπολη

Μάιος 16, 2019 - 17:35
0 σχόλια

Μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης και τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης παρουσιάζουν μία θεατρική σύνθεση για το «μαζί της ζωής»...

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ-ημέρα δράσης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ώρα 8:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού τους, Μαρία Μάγκλαρη, αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και βιωματικές δραστηριότητες δημιουργώντας θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα με θέμα τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή. 

Συναντιούνται δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μιλούν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο, για τα δικαιώματα των σνθρώπων όλου του κόσμου, ώστε να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα - αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα - πως «μόνο μαζί μπορούμε».

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 

Συμμετέχουν: Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης
Η εκπαιδευτικός: Μάγκλαρη Μαρία
Συντονισμός: Καζακώνη Πηνελόπη
Οργάνωση:Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Με τη στήριξη του Δήμου Μεγαλόπολης

Πληρ.: 210-6541600 / humanrights.theatroedu.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.