Μαθητές του Τυρού επισκέφθηκαν βιολογική καλλιέργεια αλόης (pics,vid)

Μαθητές του Τυρού επισκέφθηκαν βιολογική καλλιέργεια αλόης (pics,vid)

Νοέμβριος 15, 2017 - 09:40
0 σχόλια

Στο πλαίσιο ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής, το Δημοτικό Σχολείο Τυρού επισκέφτηκε την τοπική βιολογική καλλιέργεια Αλόης, που βρίσκεται στην περιοχή "Τσέρφος" του Τυρού.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της καλλιέργειας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον ιδιοκτήτη της κ. Σπύρο Αλευρά για τις θεραπευτικές και γενικότερα τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο.

Υπάρχουν στοιχεία από έρευνες που δείχνουν ότι εκχυλίσματα της αλόης είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση του διαβήτη και αυξημένων λιπιδίων στο αίμα. Αυτές οι θετικές επιπτώσεις θεωρούνται ότι οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως πολυσακχαρίτες, ανθρακινόνη και λεκτίνες.

Στην αρχαιότητα, τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ρωμαίοι, χρησιμοποιούσαν την αλόη για τη θεραπεία πληγών. Ο Μέγας Αλέξανδρος την χρησιμοποίησε για τον στρατό του ως επουλωτικό πληγών και τραυμάτων κατά τη μακρόχρονη εκστρατεία του στην Ασία. Για την προμήθεια αλόης ο Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Σοκότρα της Υεμένης, όπου το θερμό και ξηρό κλίμα ευνοεί την ανάπτυξή της.

Η βιολογική καλλιέργεια του Τυρού ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και ήδη θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες καλλιέργειες αλόης στη χώρα μας, που εκτείνεται σε έκταση 10 στρεμμάτων και περιλαμβάνει 20.000 φυτά Aloe Vera Barbadensis Miller, ενώ διαθέτει και μεγάλο φυτώριο με πάνω από 400.000 παραφυάδες!

Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Αλευράς, η εταιρία TYROS ALOE VERA είναι έτοιμη να προχωρήσει στην δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αλόης, έχοντας να επιλέξει αν αυτή θα γίνει στην Τρίπολη (ΒΙ.ΠΕ.) ή στον Τυρό, κάτι που αν συμβεί θα είναι πολύ σημαντικό καθώς θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας.

 

 
Από το leonidion.gr
Ειδήσεις: 
Video: 

Μαθητές του Τυρού επισκέφτηκαν βιολογική καλλιέργεια Aloe Vera


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.