Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Μάρτιος 17, 2017 - 08:32
0 σχόλια

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα Μουστού. Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης για τους 31 συνολικά μαθητές πραγματοποιήθηκε από τα πέντε στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, σε συνεργασία με τους δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

Η περιήγηση στο μονοπάτι εντός της Περιοχής Απόλυτης Προστασίας της Φύσης του υγροτόπου πραγματοποιήθηκε με ξενάγηση έως το 2ο ξύλινο παρατηρητήριο, όπου όλοι οι μαθητές ασχολήθηκαν με εκπαιδευτικές δραστηριότητες μελέτης και ψυχαγωγίας, οι οποίες είχαν σαν στόχο τη καλύτερη γνωριμία τους με τις λειτουργίες και τις αξίες του παράκτιου οικοσυστήματος.


Μέσω της χρήσης κατάλληλου εξοπλισμού παρατήρησης, τη συνδρομή βοηθημάτων παρακολούθησης (έντυποι οδηγοί) και αρκετές στάσεις κοντά στις παρακείμενες στο μονοπάτι, πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος, η ομάδα γνώρισε από κοντά τα υδρόβια πουλιά που βρίσκονται κατά την τρέχουσα εαρινή περίοδο στη λιμνοθάλασσα.

Οι μαθητές στη συνέχεια μετέβηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Άστρους όπου ύστερα από τη σύντομη παρουσίαση της έκθεσης ερμηνείας περιβάλλοντος, καταπιάστηκαν με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη καλύτερη γνωριμία τους με το Κέντρο Ενημέρωσης και το ρόλο του στην περιοχή αλλά και πιο συγκεκριμένα έμαθαν περισσότερα για τα διάφορα είδη υδρόβιων πουλιών, όπως είναι τα χηνόμορφα (αφρόπαπιες, βουτόπαπιες, κύκνοι) τα οποία χρησιμοποιούν τον υγρότοπο του Μουστού ως σταθμό στο μακρύ μεταναστευτικό τους ταξίδι.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.