Μαθητές ανακυκλώνουν τηγανέλαιο και θερμαίνουν το σχολείο τους (photos&video)

Μαθητές ανακυκλώνουν τηγανέλαιο και θερμαίνουν το σχολείο τους (photos&video)

Μάρτιος 12, 2014 - 21:29
10 σχόλια

O Δήμος Τρίπολης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας και το Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) διοργάνωσαν εκδήλωση για να παρουσιάσουν και να προβάλλουν την περιβαλλοντική δράση μαθητών δημοτικών σχολείων της Τρίπολης: «Ανακυκλώνω τηγανέλαια- Θερμαίνω το σχολείο μου», το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαρτίου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού γέμισε από κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές, που δίνουν ένα δυνατό μήνυμα μέσω της εθελοντικής και ομαδικής συνεργασίας τους. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 10ου, 8ου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και του Δημοτικού Σταδίου μίλησαν για την περιβαλλοντική δράση και  τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει μέσα από την  ανακύκλωση  τηγανέλαιου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασαν σαπουνάκια τα οποία που έχουν οι ίδιοι παρασκευάσει μέσα από την διαδικασία της ανακύκλωσης τηγανέλαιου.

Οι μαθητές, συγκεντρώνουν σε ειδικά δοχεία και κάδους το τηγανέλαιο, ένα ρυπογόνο υλικό το οποί καταλήγει σε νεροχύτες νοικοκυριών και μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία, μετατρέπουν το τηγανέλαιο σε βιοκαύσιμο, προκειμένου να θερμαίνονται.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/jdqLZu98nP8


10 Σχόλια

Συγχαρητήρια στο Δήμο που παιρνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινάει από μικρές ηλικίες πάντα.

Αυτονόητα πράγματα στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια, στην Ελλάδα γίνονται χάρη στην επιμονή ορισμένων ανθρώπων και μόνο. Μπράβο στον Καλτεζιώτη που για άλλη μια φορά δείχνει τον δρόμο. Το έργο του ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής είναι εντυπωσιακό.

Κανονικά στην πρωτη θέση έπρεπε να κάθονται οι δάσκαλοι και όχι οι Προιστάμενοι Εκπαίδευσης και οι υποψήφιοι στις δημοτικο-περιφερειακές εκλογές. Αν και ένα μπράβο ανήκει στον Καλτεζιώτη που το προχώσε το θέμα

Σιγα μη βαλουμε και το Μαρκοπουλο

Μπράβο ο Σμυρνιώτης είναι ο πρώτος Δήμαρχος που πραγματικά ασχολήθηκε με την ανακύκλωση. Ξεκίνησε με τους μπλε κάδους, τώρα τα τηγανέλαια και ελπίζουμε να προχωρήσει και στα υπόλοιπα.

Μεγαλη πανεπιστημιακη φυσιογνωμια ο Αθανασιος Σαφακας μπραβο στη Γωγω που τον καλεσε ,για την ιδεα που ειχε και για τα πολυ ωραια λογια που μας ειπε .Μακαρι να συνεχισουν με αντιστοιχες δρασεις

Ο Μαρκόπουλος δεν έχει ανάγκη να καθίσει στην πρώτη θέση!Βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των δασκάλων 10 χρόνια ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ των εκπ/κών Π.Ε. Αρκαδίας. Ποτέ δεν αιτήθηκε διαφορετική θέση από αυτή του δάσκαλου της τάξης.

O Koς Μαρκόπουλος μόνος του τα λέει, μόνος του τα γράφει και μόνος του τα πιστεύει όλα αυτά.

Κανένας όμως δεν μας είπε που θα γίνει η μεταποιήση του τηγανελαίου.Χρειάζονται εξτρα υλικά για την παραγωγή και απαιτούνται έξοδα και φυσικά άδειες για παραγωγή βιοκαυσίμων. Θα κάνει ο δήμαρχος δωρέα τα έξοδα; Ανάθεμα αν θα φτάσει σταγόνα βιοντίζελ στο σχολείο....

Αν είχες έρθει στην εκδήλωση θα είχες μάθει ότι τα υλικά που χρειάζονται για την μετατροπή του τηγανέλαιου σε βιοντίζελ είναι πάμφθηνα. Η διαδικασία παραγωγής είναι πάρα πολύ απλή και το συνολικό κόστος δεν ξεπερνάει τα 0,20 ευρώ το λίτρο, περίπου. Τα σχολεία πληρώνουν πάρα πολύ μεγάλα ποσά για προμήθεια καυσίμων. Τα λεφτά υπάρχουν λοιπόν και η διαδικασία είναι γνωστή και δοκιμασμένη στην υπόλοιπη Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που έλειπε ήταν να βρεθεί ο υπεύθυνος που θα το υλοποιούσε.