Μαθησιακές Δυσκολίες και Νευροανάδραση

Μαθησιακές Δυσκολίες και Νευροανάδραση

Μάρτιος 24, 2015 - 10:55
0 σχόλια

Οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Την τελευταία εικοσαετία, το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών εστιάζεται συχνά στις δυσκολίες μάθησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες είναι μια νευρολογική διαταραχή η οποία πλήττει μία ή και περισσότερες από τις βασικές ψυχολογικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην κατανόηση ή την χρήση της γλώσσας, προφορική ή γραπτή, και μπορεί να εκδηλωθεί σαν αδυναμία του παιδιού στο να ακούει, να σκέφτεται, να μιλάει, να γράφει, να προφέρει τις λέξεις, ή να εκτελεί μαθηματικούς υπολογισμούς. Ο όρος περιλαμβάνει καταστάσεις όπως αντιληπτικές διαταραχές, εγκεφαλική βλάβη, ελάχιστη εγκεφαλική δυσλειτουργία, δυσλεξία και εξελικτική αφασία.

Κάθε παιδί παρουσιάζει διαφορετικό συνδυασμό και σοβαρότητα προβλημάτων.
Το άτομο που παρουσιάζει μαθησιακές δυσκολίες έχει συνήθως νοημοσύνη μέσου όρου, ή πάνω από τον μέσο όρο. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στο δυναμικό του ατόμου με βάση το επίπεδο νοημοσύνης του (τι θα μπορούσε δυνητικά να πετύχει), και στο τι πραγματικά πετυχαίνει στη ζωή του, καθώς όλη η συμπεριφορά μας εξαρτάται από το πώς έχει μάθει ο εγκέφαλός μας να λειτουργεί ηλεκτρικά και χημικά. Η Νευροανάδρασηέχει την λύση καθώς είναι μια στρατηγική μάθησης (ψυχοφυσιολογική εκπαίδευση) που δίνει την δυνατότητα στα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες να γυμνάσουν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα, με αποτέλεσμα την βελτίωση τόσο των σχολικών επιδόσεων τους, όσο και της ποιότητας της ζωής τους συνολικά. Πρόκειται για μια μη παρεμβατική διαδικασία εκπαίδευσης του εγκεφάλου με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το Κέντρο Νευροανάδρασης προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για το παιδί αλλά και τους γονείς του. Στο κέντρο μας το παιδί μπορεί να εκπαιδεύσει και να ενισχύσει την εγκεφαλική του δραστηριότητα με την χρήση της Νευροανάδρασης, ενώ με την βοήθεια των ειδικών παιδαγωγών μας θα καταφέρει να προσεγγίσει το θέμα της εκπαίδευσης με διαφορετικό τρόπο. Επιπλέον οι γονείς μπορούν να συμβουλευτούν τους ψυχολόγους του κέντρου μας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουν το παιδί τους καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμβάλουν και αυτοί στην μάθηση του

Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Κέντρο Αποκατάστασης είναι το πρώτο Κέντρο Αποκατάστασης στην Ελλάδα που εντάσσει αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο στις υπηρεσίες του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας σελίδα στο http://palladion-rehab.gr/ipiresies/neyroanadrash

Ή να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη του Τμήματος Νευροανάδρασης κ. Ιωάννα Μπάρκα στο 2716008888 για να κλείσετε ένα προσωπικό ραντεβού

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.