Μαθήματα ιστορίας από ανθρώπους που έζησαν πόλεμο και κατοχή, στο ΕΠΑΛ Άστρους (vid)

Μαθήματα ιστορίας από ανθρώπους που έζησαν πόλεμο και κατοχή, στο ΕΠΑΛ Άστρους (vid)

Οκτώβριος 27, 2016 - 19:04
1 σχόλια

Ρεπορτάζ του astrosnews.gr

Μάθημα ιστορίας από ανθρώπους της περιοχής μας που έξησαν τα γεγονότα, συγκίνηση αλλά και αναγνώριση της προσφοράς συνυπήρξαν σήμερα στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο ΕΠΑΛ Αστρους, για την αυριανή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι Πέτρος Δικαίος, Ιωάννης Καρκούλης, Χαρίλαος Φάκλαρης και Δημήτριος Καρράς, μίλησαν για το πως έζησαν εκείνη την εποχή, τόσο στο μέτωπο του ελληνοιταλικού πολέμου όπως ο πρώτος όσο και στη συνέχεια στην γερμανική κατοχή, οι υπόλοιποι, νεότεροι στην ηλικία τότε.

Τα γεγονότα λοιπόν από πρώτο χέρι, από ανθρώπους που φανερά συγκινημένοι μίλησαν για την αγριότητα εκείνων των χρόνων, για τις άνανδρες σφαγές των κατακτητών από τη μία, αλλά και για το μεγαλείο της ψυχής του έλληνα που περιέθλαπτε κάθε τραυματισμένο, ανεξάρτητα εθνικότητας. Μια εκδήλωση σαν αυτές που γνωρίζουν καλά να οργανώνουν οι άνθρωποι του ΕΠΑΛ, ενώ μια ιδέα που ακούστηκε, στο παριθώριο της εκδήλωσης, ήταν ότι θα μπορούσαν αυτοί οι συνδημότες μας να συμμετέχουν στις παρελάσεις των εθνικών εορτών.

Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Ευ. Φάκλαρης, ενώ το Δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ κ. Χρ. Βλάχος. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε στους ομιλητές από ένα τριαντάφυλλο.

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews27 10 16 ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.