Μαθήματα εντιμότητας: Βρέθηκε πορτοφόλι στην Τρίπολη με μεγάλο χρηματικό ποσό και παραδόθηκε στην ιδιοκτήτρια

Μαθήματα εντιμότητας: Βρέθηκε πορτοφόλι στην Τρίπολη με μεγάλο χρηματικό ποσό και παραδόθηκε στην ιδιοκτήτρια

Νοέμβριος 15, 2018 - 18:20
3 σχόλια

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, καθώς συνεχώς υποχωρεί η αξία της εντιμότητας, το να βρει κάποιος στον δρόμο του ένα πορτοφόλι και να το παραδώσει με ακέραιο το περιεχόμενο στον ιδιοκτήτη του αποτελεί πράξη που πρέπει να επαινείται.

Μια νεαρή γυναίκα, επιχειρηματίας, η Β. Μ., έχασε το πορτοφόλι της στην οδό Καλαβρύτων στην Τρίπολη από απροσεξία, καθώς περπατούσε με ανοιχτή την τσάντα της. Το πορτοφόλι περιείχε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300 ευρώ, εκτός από ταυτότητα και άλλα προσωπικά έγγραφα, αλλά και μια επαγγελματική κάρτα.

Το πορτοφόλι, όμως, έπεσε σε... καλά χέρια. Ο ευρών το παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης και έτσι η γυναίκα το ανέκτησε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, μας είπε ότι νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη και ότι τέτοιες πράξεις αποδεικνύουν ότι υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι και σωστοί πολίτες.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Τι ωραία που είναι στην Λιλιπούπολη. Λοιπόν πάλι καλά που ο ιδιοκτήτης δεν ήταν λαμόγιο, θα μπορούσε κάλλιστα να πει ότι μέσα στο πορτοφόλι είχε 3000€ και όχι 300 , το λέω αυτό γιατί μου έχει τύχει. Σε αυτή την περίπτωση άνετα πας κατηγορούμενος και είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα να αποφασίσει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.