Μαθήματα εντιμότητας από δύο μαθητές του 11ου Δημοτικού Τρίπολης

Μαθήματα εντιμότητας από δύο μαθητές του 11ου Δημοτικού Τρίπολης

Ιούνιος 18, 2018 - 10:53
2 σχόλια

Τα δύο παιδιά βρήκαν χρήματα και τα παρέδωσαν στη διεύθυνση του σχολείου τους

Μια πράξη που φανερώνει εντιμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα, όσο μικρή κι αν είναι, αποτελεί φάρο, όαση και παράδειγμα προς μίμηση σε μια κοινωνία που καθημερινά στρέφεται στην αδιαφορία και στην ιδιοτέλεια, προκειμένου να επιβιώσει.

Δύο μαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, της Γ' τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης παρέδωσαν μαθήματα εντιμότητας σε όλους μας όταν, πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, και επιστρέφοντας από μια εκδρομή, βρήκαν τυχαία σε ένα πεζούλι στο σχολείο τους 65 ευρώ.

Οι δύο μαθητές, χωρίς δεύτερη σκέψη, παρέδωσαν τα χρήματα στη διεύθυνση του σχολείου, με την ελπίδα ότι όποιος τα είχε χάσει, θα τα αναζητούσε.

Έτσι και έγινε: ο κύριος που είχε χάσει τα χρήματα, εμφανίστηκε στο σχολείο και παρέλαβε το ποσό.

Οι δύο μαθητές βραβεύτηκαν για την πράξη τους στη γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους. Και οι δύο έχουν ήδη κατακτήσει μια σπουδαία αρετή, την αρετή της εντιμότητας. Ελπίζουμε να τους συνοδεύσει σε όλη τη ζωή τους και με το παράδειγμά τους να υπενθυμίζουν στους γύρω τους την αξία της.

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.