Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σεπτέμβριος 30, 2016 - 18:12
1 σχόλια

Οι δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της υπόθεσης έβλαψαν το κλίμα και έφεραν τη ματαίωση της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου του ΣτΕ αναφέρονται τα εξής: «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Νωρίτερα το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της διάσκεψης, η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση διακόπηκε έπειτα από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του προέδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ, η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου καλείται να κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, AΝΤ1, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Ποτάμι: Βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών

«Η εικόνα που εκπέμπεται από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Επίσης, προσθέτει πως «όταν διακόπτεται η συνεδρίαση ενός ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, εν μέσω αντεγκλήσεων και καταγγελιών, για προσπάθεια υπαγόρευσης αποφάσεων, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα».

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών θα ορθώσει το ανάστημά της σε κάθε προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της και θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση λειτουργεί με νοοτροπία καθεστώτος και η αντίσταση στα σχέδια της είναι πράξη δημοκρατίας» καταλήγει.

(ΠΗΓΗ: in.gr)

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.