Μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη (vid)

Μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη (vid)

Μάιος 29, 2017 - 10:54
0 σχόλια

Στη σημερινή εποχή που σπανίζουν οι άνθρωποι που μπορούν να εμπνεύσουν τους πολλούς και να τους συνασπίσουν κάτω από μια ιδέα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ανθρώπους που κατόρθωσαν ακριβώς αυτό: να κάνουν, δηλαδή, τη μονάδα χιλιάδα. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ξεκίνησε πορευόμενος μόνος του στην πρώτη μαραθώνια πορεία ειρήνης το 1963 και με το παράδειγμά του κινητοποίησε πολλούς ώστε να διεκδικήσουν μια ειρηνική και δίκαιη κοινωνία.

Δείτε το επεισόδιο της σειράς «Εδώ και Σήμερα» από το αρχείο της ERT που είναι αφιερωμένο στον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώρισαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη σκιαγραφείται η ζωή του, με ιδιαίτερη αναφορά στην ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, τη σταδιοδρομία του στην ιατρική, καθώς και την αντιστασιακή του δράση κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Παρουσιάζεται η πολιτική δράση του Λαμπράκη και εξιστορούνται τα γεγονότα της μαραθώνιας πορείας ειρήνης του 1963, καθώς και οι στιγμές του δολοφονικού χτυπήματος εναντίον του στις 22 Μαΐου 1963, μέσα από την περιγραφή ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα. Μιλούν μεταξύ άλλων ο πολιτικός Ανδρέας Λεντάκης. Η αφήγηση συμπληρώνεται με αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παπαθανασίου

Έτος παραγωγής: 1986

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.