Μαρία Σιολέ: Ο Δήμος οφείλει να είναι αρωγός και να προσφέρει ευκαιρίες άθλησης σε όλους

Μαρία Σιολέ: Ο Δήμος οφείλει να είναι αρωγός και να προσφέρει ευκαιρίες άθλησης σε όλους

Μάιος 19, 2019 - 11:00
0 σχόλια

Η κυρία Μαρία Σιολέ, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και τη «Νέα Τρίπολη».

Σε συνέντευξή της στο Arcadia Portal μάς μίλησε για το πώς ο Δήμος Τρίπολης μπορεί να βελτιώσει τις αθλητικές υποδομές αλλά και για τα ζητήματα που θεωρεί κομβικά η «Νέα Τρίπολη» για την ανάπτυξη της πόλης και των χωριών της.

Η συνέντευξη:

Μιλήστε μας λίγο για τον εαυτό σας, τις σπουδές σας, την ενασχόλησή σας με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Γεννήθηκα στην Τρίπολη και μεγάλωσα στο Αρτεμήσιο Αρκαδίας. Είμαι η Τρίτη κατά σειρά από 4 κόρες του Κώστα και της Άννας Σιολέ. Επίσης, είμαι υπερήφανη (όπως όλες άλλωστε) μητέρα μιας κόρης, της Άννας 8 ετών.

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδίκευση στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς και πιστοποιημένη  Zumba Instructor και Mat Pilates instructor.

Σήμερα εργάζομαι ως γυμνάστρια και ως καθηγήτρια χορού σε αθλητικούς και πολιτιστικούς  συλλόγους.

Παράλληλα είμαι υπεύθυνη προπονήτρια / χορογράφος στη χορευτική ομάδα του τμήματος μπάσκετ του ΠΡΟΜΗΘΕΑ στην Basket League.

Από  το 2005 είμαι μέλος της Χορολογικής Εταιρίας, ενος Πανελληνίου συλλόγου καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στον Παραδοσιακό χορό.

Ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και παραδοσιακών χορών, έχετε σαφώς επαφή με τον τρόπο που σήμερα τιμούμε την παράδοσή μας στην Αρκαδία. Πείτε μας τι προτείνετε, και τι θα διεκδικήσετε εφόσον εκλεγείτε, ώστε οι νέοι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά στην παράδοση και να εκμεταλλευτούμε, ας μας επιτραπεί, τον πολιτισμό μας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμος Τρίπολης και η Αρκαδία γενικότερα είναι ένας τόπος με πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση. Και αυτή την παράδοση, εμείς οι νέοι πρώτα από όλα, θέλουμε να την τιμούμε και να την μεταδίδουμε στα δικά μας παιδιά.

Από τη δική μου πλευρά, έχω τη διάθεση, τις γνώσεις και την εμπειρία να υποστηρίξω την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών πολιτιστικών δομών αλλά και τη δημιουργία νέων ομάδων παραδοσιακών χορών με συμμετοχή σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ που ενισχύουν το πολιτιστικό αποτύπωμα του τόπου.

Παράλληλα, μπορούμε να ενισχύσουμε, ο καθένας με τις δικές τους δυνάμεις,θεατρικές και χοροθεατρικές ομάδες, αλλά και θεατρικά και μουσικά εργαστήρια, για τη διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων για ειδικές ομάδες συμπολιτών μας, γιατί πιστεύω ότι κάθε είδος τέχνης είναι οξυγόνο ζωής, είναι πολιτισμός.

Τέτοιου είδους δράσεις μπορούν να γίνουν, αλλά χρειάζεται παράλληλα και ο Δήμος να είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Και νομίζω ότι ο επικεφαλής της παράταξής μας, κος Γιάννης Σμυρνιώτης, είναι ένας άνθρωπος που έμπρακτα έχει αποδείξει ότι ο πολιτισμός είναι ψηλά στις προτεραιότητες του, με πιο σημαντικό παράδειγμα την επαναλειτουργία, επί θητείας του, το Μαλλιαροπουλείου θεάτρου

Μοναδική συγκυρία, αλλά και ταυτόχρονα πρόκληση για αξιοποίηση, η συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το έτος 2021, όπου έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε και να προβάλλουμε, όχι μόνο την ιστορία, αλλά και τις παραδόσεις και τον Αρκαδικό πολιτισμό.

Θα θέλαμε να μας απαριθμήσετε πέντε ζητήματα που τα θεωρείτε, εσείς και η «Νέα Τρίπολη», κομβικά για τη ανάπτυξη της πόλης και των χωριών της.

Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών είναι πολλά και σημαντικά. Η παράταξη «Νέα Τρίπολη» και ο επικεφαλής Γιάννης Σμυρνιώτης, πραγματοποίησε παρεμβάσεις που όχι μόνο έδιναν λύσεις σε προβλήματα, αλλά είχαν και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η πρότασή μας για το 2019-2023 περιλαμβάνει: 5 άμεσες δράσεις και 12+1 στόχους. Οι δράσεις που έχουμε θέσει σε προτεραιότητα είναι:

  • Δράση 1: Εκτεταμένη συντήρηση αστικής και αγροτικής οδοποιίας
  • Δράση 2: Άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και επανέναρξη της λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης
  • Δράση 3: Αποκατάσταση και βελτίωση της οδοσήμανσης και του φωτισμού
  • Δράση 4: Εντατικοποίηση της συστηματικής διαχείρισης των αδέσποτων
  • Δράση 5: Επαναλειτουργία της ΚΕΔΗΤ

 

Πώς θα μπορούσε ο Δήμος να βελτιώσει τις αθλητικές υποδομές;

Το όνειρό μου είναι ο αθλητισμός να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή όλων μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, φυσικής κατάστασης και αναγκών.

Ο Δήμος οφείλει να είναι αρωγός και να προσφέρει ευκαιρίες άθλησης σε όλους τους δημότες, τόσο μέσα από τη βελτίωση των υποδομών, όσο και μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων σχετικών δράσεων.

Στο πλαίσιο των προτεινόμενων δράσεων για την περίοδο 2019-2023 και εφόσον οι Δημότες της Τρίπολης επιλέξουν την παράταξη «Νέα Τρίπολη» στη διοίκηση του Δήμου, μπορούν να γίνουν δράσεις όπως η δημιουργία νέου κλειστού Γυμναστηρίου και κλειστό προπονητήριο Στίβου στους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης.

Παράλληλα, είναι σημαντικός ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η ομαλή λειτουργία όλων των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών του δήμου, με εγκαταστάσεις πιο σύγχρονες και ασφαλείς για τα παιδιά μας

Ως νέα γυναίκα και ως μητέρα, ποιες δομές θα προσπαθούσατε να βελτιώσετε, ώστε να διευκολύνετε τις γυναίκες στον ρόλο τους;

Οι γυναίκες  πλέον είναι δυναμικά παρούσες στον επαγγελματικό στίβο, στον πολιτικό ή στην εν γένει ενασχόληση τους με τα κοινά, έχοντας έντονη δραστηριοποίηση  σε όλα τα πεδία της οικογενειακής κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Μια σημαντική προτεραιότητα που εντοπίζω είναι η ύπαρξη των απαραίτητων κοινωνικών- δημόσιων δομών που θα διευκολύνουν τη γυναίκα στο να αυξήσει τον ελεύθερο χρόνο της (για παράδειγμα βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικοί χώροι που το παιδί θα περνάει τον ελεύθερο χρόνο του), ή αξιοποιώντας  ποιοτικά και δημιουργικά το χρόνο της μαζί τα παιδιά της (για παράδειγμα αθλητικές , καλλιτέχνες δραστηριότητες)

Επιπλέον, ως νέα γυναίκα και ως μητέρα με κοινωνική ευαισθησία, θα φρόντιζα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο να ενισχυθούν οι δομές εκείνες με ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των κακοποιημένων παιδιών, όπως για παράδειγμα, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης, που εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλλων.

 

Με όραμα έναν δήμο πρότυπο που αξίζει να ζει κανείς, έναν τόπο με υψηλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της, που δεν θα διώχνει από κοντά της τους νέους ανθρώπους αλλά Θα μπορούν να ζουν και να εργάζονται αξιοπρεπώς σ’ αυτήν και με όπλο τη δύναμη της γνώσης, της αποφασιστικότητας, των ιδεών και των επιχειρημάτων της νέας γενιάς, σας καλώ να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την προσπάθειά μου αυτή για έναν τόπο που θα φιλοξενεί επάξια το μέλλον και τα όνειρά μας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.