Μαραθώνια συνεδρίαση της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου

Μαραθώνια συνεδρίαση της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου

Μάιος 30, 2015 - 19:08
3 σχόλια

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το Σάββατο 30 Μαΐου από τις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης, προκειμένου να συζητήσει για τα νέα δεδομένα των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων, αλλά και να προετοιμαστεί για τις επόμενες κινήσεις της, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ την Κυριακή 31 Μαΐου.

Σημειωτέον ότι η ελληνική πλευρά δηλώνει και πάλι αισιόδοξη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, μετά και την παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου την Παρασκευή 29/5 για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά και την αλλαγή του κλίματος στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγονται οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να έχει κλείσει έως τη Δευτέρα κάθε πολιτική εκκρεμότητα, καθώς θα συναντηθούν στο Παρίσι η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Γιουνκέρ.

Στις Βρυξέλλες, τώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Το πρωί του Σαββάτου 30/5 τα τεχνικά κλιμάκια απασχόλησαν η λειτουργία της Δικαιοσύνης και των αγορών, ενώ το απόγευμα συνεδριάζουν τα στελέχη του Brussels Group.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Έλληνες διπλωμάτες δηλώνουν ικανοποιημένοι με την πρόοδο των διαβουλεύσεων. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, επισημαίνουν ότι οι συζητήσεις τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε τομείς κεντρικής σημασίας, όπως ο ΦΠΑ, ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.ά. 

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.


3 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.