Μαντάς: Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου ωφελεί την τοπική κοινωνία

Μαντάς: Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου ωφελεί την τοπική κοινωνία

Αύγουστος 02, 2018 - 19:35
0 σχόλια

Η διοργάνωση του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ξεσήκωσε συζήτηση και πάλι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31 Ιουλίου. Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αδάμης εξέφρασε την άποψη ότι τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που κοστίζει η διοργάνωση δεν αφήνουν κάποια παρακαταθήκη, δεν αφήνουν κάτι πίσω στην τοπική κοινωνία.

Ξοδεύουμε 50.000 ευρώ σε 5-10 συναυλίες να ξεμπερδεύουμε, αλλά δεν είναι έτσι για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», βλέπουμε αυτό το ποσό και αναρωτιόμαστε αν αυτό το ποσό θα αφήσει κάποια παρακαταθήκη στον Δήμο μας και στην εργατική τάξη και στον λαό.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς απάντησε, ρωτώντας «πού πηγαίνει ο πολιτισμός, δεν μένει στην τοπική κοινωνία;». Αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού και υπογράμμισε ότι εκτός από τις συναυλίες, υπάρχει πολιτιστικό κεφάλαιο που μένει στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο θερινό σινεμά και στη στήριξη του Θεατρικού Εργαστηρίου, για την οποία η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι γίνεται με πιέσεις. «Ποιανού πιέσεις;», ρώτησε ο δήμαρχος και εξακολούθησε λέγοντας:

«Έχουμε συνεργασία με εκπαιδευτικούς για το Θεματικό Πάρκο Ελιάς στο ΕΠΑΛ, αυτό δεν αφήνει τοπικό πολιτιστικό προϊόν; Οι αγώνες που κάνουμε στα ορεινά, σε μια προσπάθεια που κάνουμε σε σχέση με την προβολή, με την εικόνα του πολιτισμού και του χωριού μας. Η ελληνοϊρλανδική συνεργασία, που προάγει την εξωστρέφεια, δεν προάγει τον τοπικό μας πολιτισμό; Άρα λοιπόν, συμφωνώ απόλυτα, εμείς κρίνουμε ότι ετούτο εδώ το πολιτιστικό πρόγραμμα έχει πλήρη συνάφεια με τους στόχους μας».

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος καταψηφίζει το πρόγραμμα επειδή θεωρεί ότι δεν μένει παρακαταθήκη πολιτιστικού προϊόντος.

Τέλος, αναφέρθηκε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι δεν συνεδρίασε η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου:

Γιατί να αμφισβητήσετε το γεγονός ότι συνεδρίασε η επιτροπή πολιτισμού; Ναι, συνεδρίασε, υπάρχουν και τα πρακτικά. Λέτε ότι όλο το πρόγραμμα είναι προσωπικές επιλογές του δημάρχου, της προέδρου της επιτροπής πολιτισμού και του προέδρου του Νομικού Προσώπου. Ε, ναι, κύριοι. Ποιον άλλον έπρεπε να φωνάξουμε;

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.