Μαντάς: Παράνομη και ανέφικτη η μεταφορά απορριμμάτων άλλων δήμων στο Άστρος (video)

Μαντάς: Παράνομη και ανέφικτη η μεταφορά απορριμμάτων άλλων δήμων στο Άστρος (video)

Φεβρουάριος 28, 2015 - 18:12
7 σχόλια

Από το astrosnews.gr

Με δηλώσεις του στο astronews ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας Π. Μαντάς κατέστησε σαφές σε κάθε κατεύθυνση πως «δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν απορρίμματα από άλλους δήμους στην Β. Κυνουρία καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και παράνομο, απέναντι στην ούτως ή αλλως βεβαρυμμένη υψιστάμενη κατάσταση αλλά θα είναι ανέφικτο και στο μέλλον καθώς η -εν αναμονή κατασκευής- μονάδα επεξεργασίας στον Τάνο, έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και όρους λειτουργίας που δεν επιτρέπουν την εισρροή περισσότερων αποβλήτων».

«Η μόνη δυνατότητα συνεργασίας είναι αυτή που προβλέπεται στους περιβαλλοντικούς όρους της νέας μονάδας, με τον δήμο Ν. Κυνουρίας, αφού όμως πρώτα υπάρξει συμφωνία και μελετηθεί ο τρόπος ανταλλαγής και επεξεργασίας (όχι αποθήκευσης) συγκεκριμένων ποσοτήτων» ανέφερε κατηγορηματικά και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με κανέναν αιρετό ή υπηρεσιακό παράγοντα οποιασδήποτε βαθμίδας, παρά μόνο βούληση για συνεργασία και βόηθεια εξεύρεσης λύσης, όπως συνέβη με τον δήμο Β. Κυνουρίας να τα καταφέρουν και άλλοι ΟΤΑ να οδηγηθούν σε νόμιμες και λειτουργικές δράσεις».

Ο κ. Μαντάς ρωτήθηκε ακόμα για το ζήτημα που προέκυψε με την χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και αφού επανέλλαβε για μια ακόμα την δέσμευση πως «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία των σχολείων» καθώς πέρα από την τακτική χρηματοδότηση -την οποία χαρακτήρισε ελλιπή- ο δήμος θα καλύψει πρώτιστα από κάθε άλλη οικονομική του υποχρέωση, τις ανάγκες της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στην επένδυση ύψους 450.000 ευρώ που ξεκινάει σε λίγο να υλοποιείται, για την ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση σημαντικού μέρους των σχολικών κτιρίων της περιοχής.

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews Π ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔ ΣΧΟΛ ΜΟΝΑΔΩΝ 28 2 15


7 Σχόλια

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται τα ψέματα του Παυλή. Πρώτα προσπάθησε να κοροιδέψει τον υπουργό με το Μεγαβούνι ότι έχει έτοιμη λύση κάτι που έκανε τον υπουργό να κατέβει εσπευσμένα στην Τρίπολη για να διαπιστώσει ότι στο Μεγαβούνι η δήθεν δημόσια περιοχή που θα γίνει το εργοστάσιο είναι κατά 70% ιδιωτικό και οι κάτοικοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ. Αρα αυτή η λύση εάν ποτέ γίνει θα είναι πολύ μακρινή. Τώρα αποδεικνύεται από το δήμαρχο Αστρους ότι ποτέ δεν υπήρξε δέσμευση ότι θα δεχτεί σκουπίδια στο Αστρος όπως ο Παυλής κοροιδεύει τον κόσμο για να τον καθησυχάσει. Τελικά τι να πιστέψουμε από ένα δήμαρχο που λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο?

Το Αστρος δεν είναι προστατευόμενη περιοχή, αλλά δεν είναι δυνατό επειδή είσαι εσύ ανίκανος να πηγαίνεις τα σκουπίδια σου στο γείτονα. Εδώ το ΄Αστρος ακόμα δεν έχει φτιάξει τη δική του διαχείριση θα δεχτεί και τα σκουπίδια της Τρίπολης?

ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ( Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ); ΣΕ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ "ΠΛΑΤΩΜΑ" ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ; ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΕΣ! ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ;

Ναι ρε φίλε, ωραίος εισαι... Τα οικονομήσαμε εδώ στο αστρος τόσα χρόνια απο τους τριπολιτσιωτες, πρεπει λοιπόν να πάρουμε και τα σκουπίδια τους, επειδή αυτοί κλείνουν τις χωματερές για να γίνουν δήμαρχοι. Θα δουλέψει φτυάρι....

Γιατί κανένας δεν αναρωτιέται που πάνε κάποια από τα σκουπίδια της Τρίπολης το τελευταίο δίμηνο???? δεν έχετε προσέξει ότι σε κάποια κεντρικά σημεία τα σκουπίδια μαζεύονται? ίσως όχι κάθε μέρα αλλα 2-3 φορές την εβδομάδα? π.χ. στην κάτω αγορά δίπλα στο περίπτερο, στην πλατεία Πετρινού, έχουν διώξει από το υπόλειμμα της ανακύκλωσης !!!!!!!!!! που τα πάνε αυτά ??? μήπως το Άστρος ΔΈΧΕΤΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ??? ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΙ ΡΕΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ???

οπα ρε μεγάλε...επειδή το αστρος ζει από εμας είναι λογικο να τους παμε τα σκουπίδια μας????????????χαλαρωσε λιγο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.