Μαντάς: Η κοινωνία θα έχει λόγο (video)

Μαντάς: Η κοινωνία θα έχει λόγο (video)

Σεπτέμβριος 02, 2014 - 21:15
0 σχόλια

Η πρώτη επίσημη συνέντευξη του νέου δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας-Οι στόχοι, τα έργα και οι δράσεις της νέας δημοτικής αρχής

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε στο ArcadiaPortal.gr ο νέος δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς μετά την τυπική όπως χαρακτήρισε τελετή παράδοσης – παραλαβής του δήμου. Ο κ. Μαντάς μίλησε για τις δράσεις  τα έργα και τους στόχους τους οποίους έχει θέσει η δημοτική αρχή για την επόμενη πενταετή θητεία του.  Πρώτο μέλημα είναι η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων τα οποία ξεκίνησαν από τον κ. Σκαντζό, αλλά λόγv της μικρής θητείας των 3,5 χρόνων δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν.

Μία σημαντική πολιτική κατάκτηση σε επίπεδο προγραμματισμού και δράσεων πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Βόρεια Κυνουρία από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τώρα σαν συνέχεια θα ολοκληρωθούν. Πρώτος στόχος είναι η ολοκλήρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου και η εξέλιξη των χωροταξικών και πολεοδομικών δεδομένων. Η ολοκλήρωση βιολογικού καθαρισμού για τους οικισμούw του Άστρους της Μελιγούς και του Παραλίου Άστρους είναι έργα τα οποία θα απασχολήσουν έντονα την δημοτική αρχή.

Συνεχίζοντας ο κ . Μαντάς τόνισε ότι στα άμεσα σχέδι;a τους είναι η επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων στους ορεινούς οικισμούς  με την επεξεργασία και διάθεση αποβλήτων. Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση δεν θα μπορούσε να λείπει από τα έργα ενός δήμου σαν αυτόν της Βόρειας Κυνουρίας.

Ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα βρει λύση στα επόμενα 5 χρόνια είναι η μεταφορά νερού άρδευσης από της πηγές του Aνάβαλου.

Σε επίπεδο προγραμματισμού δεν μπορεί να μην είναι προσωπικός στόχος του κ. Μαντά η ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος τους δήμου. Είναι υποχρέωση απέναντι στην ιστορία και τους ανθρώπους της Βόρειας Κυνουρίας η ανάδειξη του πολιτισμού πλούτου της περιοχής και η λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου.

Πρέπει να απεγκλωβίσουμε το στάδιο το οποίο βρίσκονται οι  αρχαιολογικοί χώροι

Κλείνοντας ο δήμαρχος δε θέλησε να εξαγγείλει άλλα έργα  καθώς οι στόχοι πρέπει  να είναι προϊόντα επιστημονικής διαδικασίας αλλά και να προκύπτουν μέσα από ευρείες διαβουλεύσεις και μέσα από την κοινωνία.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι στόχοι της δημοτικής αρχής Μαντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.