Μαντάς: Ευθύνη της Περιφέρειας η αποτυχία του προγράμματος δακοκτονίας (vid)

Μαντάς: Ευθύνη της Περιφέρειας η αποτυχία του προγράμματος δακοκτονίας (vid)

Ιούλιος 22, 2017 - 18:01
9 σχόλια

Για τρίτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα σε σχέση με τη δακοκτονία στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, η οποία εν πολλοίς βασίζεται στην παραγωγή ελαιολάδου.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαντάς επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε συγκεκριμένους περιφερειακούς συμβούλους καθώς σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας, δακοκτονία δεν θα γίνει στις κοινότητες Κάτω Βερβένων, Ξηροπηγάδου, Μελιγούς, Στόλου, Πλατάνας, Αγίας Σοφία, Αγ. Γεωργίου και Περδικόβρυσης, αφού δεν βρέθηκε εργολάβος: 

«Στις 11/7 κοινοποιήθηκε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι δεν θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δακοκτονίας αφού δεν βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι εργολάβοι παρά μόνο στο Κορακοβούνι. Το πρόβλημα έχει τρεις διαστάσεις, πρώτον, για τρίτη χρονιά συνέπειες στην τοπική οικονομία, δεύτερον, ο Δήμος μας έχει διαμαρτυρηθεί έντονα και λιγότερο έντονα, και τρίτον, προδιαγράφεται μια τρίτη καταστροφή. Μόνο σε μία ΤΚ του Δήμου μας ξεκίνησε ψεκασμός, στο Κορακοβούνι, που επέλεξε να συνεργαστεί με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Κατηγορούσαν τον Δήμο μας περιφερειακοί σύμβουλοι ότι καθυστερούσαμε το 2016 να θίξουμε το θέμα. Εφέτος θέσαμε το θέμα νωρίς. Πρόκειται για εμπαιγμό. Εμπαίζεται ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, εμπαίζονται οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων», εξακολούθησε λέγοντας.

Δεν μπορεί αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι δεν θα γίνει δακοκτονία να κατηγορούν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για το γεγονός ότι δεν θα γίνει δακοκτονία.

Ο κ. Μαντάς πρότεινε να παραχωρηθούν δωρεάν φυτοφάρμακα στους αγρότες για να κάνουν δακοκτονία μόνοι τους,και τον ρόλο του διανομέα των φυτοφαρμάκων να αναλάβουν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. «Εννοείται ότι κανένας αγρότης δεν θα πληρώσει 2% για τη δακοκτονία», επεσήμανε.

Το βίντεο, από το astrosnews.gr

Video: 

astrosnews_ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ_ΔΣ_22_7_17Α


9 Σχόλια

Έτσι. Να τα λες δήμαρχε, γιατί ο μπακουρης εμένα στο Στολο μου είπε ότι έχει έτοιμα τα συνεργεία πριν από ένα μήνα. Τα ίδια και στην αγία Σοφία τα ίδια και στο Άστρος. Μας έχουν χορτάσει ψέματα.

Φρόνιμο θα είναι να αναφερθούν οι ενέργειες που έπρεπε να κάνει η περιφέρεια ή που δεν έκανε όσον αφορά το θέμα δακοκτονίας . Διαβάζοντας τα προαναφερθέντα , παρατηρείται κάποιο κενό . Ο πολίτης πιστεύω πως είναι ανάγκη να έχει ολοκληρωμένη εικόνα όσον αφορά τη δακοκτονία .

Σαφέστατος ο στόχος. Αποτυχία του προγράμματος δακοκτονίας για τρίτη συνεχή χρονιά. Έτσι του χρόνου η Περιφέρεια με απευθείας ανάθεση το αναθέτει σε εργολάβους της επιλογής της με ότι συνεπάγεται αυτό. Να χαιρόμαστε τον Στολιώτη περιφερειακό σύμβουλο και "γεωπόνο- ειδικό σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης"

Ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο κ.κ. δήμαρχος; Δεν μας λέτε τι κάνατε εσείς στον δήμο για τους ψεκασμούς; Μάλλον κ.κ. Πέτρο της περιφέρειας πρέπει να λάβεις φραγγέλιο και να καθαρίσης τον χώρο, έλεος................

Δωρεάν φάρμακα στους ελαιοπαραγωγούς; εδώ κάτι μυρίζει λάδι! οι εργαζόμενοι για να πάρουν φάρμακα που χρόνια και χρόνια πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία, αναγκάζονται να πληρώνουν συμμετοχή άσε που αρχίζουν να περιορίζουν τις λίστες με τα χορηγούμενα φάρμακα με ......συμμετοχή, τα υπόλοιπα τα πληρώνεις.... για να έχεις την υγεία σου! τα δε γεν νόσημα περιμένουν στη γωνία!

Το θέμα της δακοκτονίας έπρεπε να είχε τακτοποιηθεί από πέρσι , κι όχι στην τούρλα του Σαββάτου να έχουμε ανακοινώσεις , υπεύθυνους , αρμόδιους και υπαίτιους . Η ουσία δεν είναι εμείς το είπαμε και από εκεί και πέρα νίπτουμε τας χείρας μας . Από το Δεκέμβρη έπρεπε να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες τόσο από πλευράς Δήμου , όσο και από Περιφέρειας , ούτως ώστε να προλάβαιναν όποια δυσκολία ή εμπόδιο ήθελε προκύψει . Δε βλέπω και τόσο αγαστές σχέσεις στο πάνελ .

για ελα απο κορακοβουνι μερια να τα πουμε απο κοντα δημαρχε. δεν ειναι μονο η δακοκτονια που τα εκανες μανταρα

Από το leonidion.gr (20/7/2017) Ανακοινώνεται από αύριο Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην περιοχή του Λεωνιδίου και για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να παρευρίσκονται στα κτήματά τους και να ανοίγουν τα περιφραγμένα κτήματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.