Μαντάς: Εσφαλμένες οι αποφάσεις που οδηγούν στην αύξηση των δημοτικών τελών

Μαντάς: Εσφαλμένες οι αποφάσεις που οδηγούν στην αύξηση των δημοτικών τελών

Δεκέμβριος 08, 2016 - 12:52
0 σχόλια

Αιχμές άφησε ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας και για τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχων Κορινθίων κ. Πνευματικού στην Κόρινθο την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς τοποθετήθηκε παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της προσωρινής διαχείρισης που πραγματοποιεί ο «μικρός», όπως είπε ο ίδιος, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και συνοπτικά παρουσίασε τα οφέλη που έχουν προκύψει από αυτόν, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι συμβάσεις που αντίκεινται στον ΠΕΣΔΑ και στην ελληνική νομοθεσία είναι αντιδημοκρατικό να υπογραφούν.

Αναλυτικά είπε:

«Είμαστε ένας μικρός Δήμος και διαχειριζόμαστε 5.000 τόνους σκουπίδια τον χρόνο. Να σας περιγράψω τι κάνουμε στον δικό μας τον Δήμο: έχουμε στηρίξει τη νομιμότητα του εγχειρήματος πάνω στον παλιό ΠΕΣΔΑ. Το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον: Με μια σύμβαση που προέκυψε από διεθνή διαγωνισμό, με ένα ποσόν 400.000 ευρώ, διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα και τα στατιστικά δείχνουν ότι, παρά το γεγονός ότι είναι ατελής, κάνουμε διαχείριση με ένα κόστος 65 ευρώ τον τόνο. Το υπόλοιπο είναι πιο χαμηλό από τους στόχους».

«Ύστερα από ένα έτος λειτουργίας μπορείς να κάνεις διαχείριση και πολύ περισσότερο θα μπορούσες να κάνεις διαχείριση αν είχε θεσμοθετηθεί ο ΧΥΤΥ Πελοποννήσου. Αυτή η λειτουργία έδωσε στο δικό μας ΔΣ τη δυνατότητα να εκπονήσει ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης και με μια επένδυση του ύψους του 1,5 εκατ. ευρώ, η διαχείριση θα κόστιζε 45 ευρώ ανά τόνο.

Το πολιτικό ζήτημα που διατυπώνω είναι ποια κυβέρνηση, ποια Περιφέρεια και ποιος δήμαρχος είπε να βάλει το χέρι στην τσέπη των δημοτών πιο βαθιά. Είναι ευθύνη να γίνονται έργα που οδηγούν στην ελάφρυνση των δημοτικών τελών.

Σχολιάζοντας τη ΣΔΙΤ ο κ. Μαντάς επεσήμανε: «Οι αποφάσεις που οδηγούν στην επιβάρυνση των δημοτών είναι αποφάσεις είτε εσφαλμένες είτε υπηρετούν τρίτους άνομους σκοπούς.

Για να υλοποιηθούν τέτοιες αποφάσεις πρέπει είτε να γίνουν πράγματα παράνομα είτε αντιδημοκρατικά. Η ΣΔΙΤ αντίκειται στον ΠΕΣΔΑ, αντίκειται στην ελληνική νομοθεσία. Πώς θα υπογραφεί; 

«Πρέπει είτε να τροποποιηθεί η σύμβαση είτε να τροποποιηθεί ο ΠΕΣΔΑ και εμείς θα είμαστε αντίθετοι σε αυτό».

Ακόμα, ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε σε μια νομική γνωμοδότηση που έλαβε μέσω e-mail σε σχέση με τον ΦΟΔΣΑ, η οποία αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος του Φορέα μπορεί να κάνει την πρόσκληση για τις αρχαιρεσίες για τον πρόεδρο.

«Αυτή η γνωμοδότηση μπορεί να ερμηνευθεί και αλλιώς: Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε από τις αρχές του Σεπτέμβρη να έχει κάνει κάτι που ακόμα δεν έχει κάνει! Αυτό θα είναι και το θέμα της επόμενης συνεδρίασης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Μαντά από το korinthostv.gr

Video: 

Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Π.Μαντάς


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.