Μαντάς: Δεν υπάρχει μονόδρομος στη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Μαντάς: Δεν υπάρχει μονόδρομος στη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Ιανουάριος 06, 2017 - 19:44
1 σχόλια

Μετά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στο Παράλιο Άστρος την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και με φόντο το νέο λιμάνι του Παραλίου, το έργο-σταθμό για την ανάπτυξη της Βόρειας Κυνουρίας αλλά και της Αρκαδίας συνολικά, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαντάς έκανε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με αντικείμενο το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων.

Κατ' αρχάς, ερωτηθείς για το νέο λιμάνι και τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν κατά την κατασκευή του, ο δήμαρχος απάντησε:

«Τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί. Και η επισκεψιμότητα ήταν τετραπλάσια την εφετινή χρονιά. Αυτό το γεγονός μάς γεμίζει αισιοδοξία καθώς δημιουργήθηκε ένας πόλος για την περιοχή. Πίσω μας, φαίνονται οι κορυφές του Πάρνωνα χιονισμένες, αυτή η αντίθεση χαρακτηρίζει τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και αυτό το χαρακτηριστικό της με μια εικόνα φτάνει παντού, σε όλον τον κόσμο».

Σε ερώτηση του Arcadia Portal σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ελήφθη λίγο πριν από την εκπνοή του 2016, ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας απάντησε:

«Είναι μια απόφαση που έπρεπε να είχε παρθεί πολύ νωρίτερα. Το πρόβλημα στα απορρίμματα είναι πρόβλημα καθυστέρησης. Για να δούμε, όμως, το ζήτημα ενός μικρού Δήμου, πέρα από το τι λέγεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες,και πέρα από τους ΠΕΣΔΑ, τις ΚΥΑ και όλα αυτά, για έναν δήμαρχο και για έναν Δήμο τα σκουπίδια είναι μια πραγματική εικόνα, τα σκουπίδια είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν. τα σκουπίδια είτε είναι μέσα στους κάδους είτε όχι.

"Ένας Δήμος είτε είναι καθαρός είτε είναι βρώμικος. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, λέω σε όλους ότι αυτός ο Δήμος είναι καθαρός, σε αυτόν τον Δήμο δεν υπάρχουν γεμάτοι κάδοι, δεν υπάρχει χωματερή."

»Σε αυτόν τον Δήμο λειτουργεί και αναπτύσσεται σιγά-σιγά ένα σύστημα διαλογής στην πηγή και ένα σύστημα ανακύκλωσης. Ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων μάς βρίσκει σε ένα πιο καθαρό Παράλιο Άστρος απ' ό,τι άλλες χρονιές».

Ως προς την ερώτηση τι θα συμβούλευε τους συναδέλφους του στον ΦΟΔΣΑ, ο κ. Μαντάς απάντησε:

«Πολλές φορές έχω πει στον ΦΟΔΣΑ ότι πρέπει να βγάλουμε το δίπολο κεντρική - αποκεντρωμένη διαχείριση, το πολιτικό στοιχείο, δηλαδή, για να δούμε την ουσία.

"Ο κάθε δήμαρχος, ο κάθε τόπος, πρέπει να λάβει τις καλύτερες αποφάσεις για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, γι' αυτό και πάντα εισηγούμαι ότι δεν υπάρχει μονόδρομος στη διαχείριση των απορριμμάτων."

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μαντάς: Αυτός ο δήμος είναι καθαρός


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τα σκουπίδια=χρυσός; έτσι είναι εμφανές κυρίες & κύριοι. Πολλοί φωνάζουν............

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.