Μανώλης Μανωλόπουλος για Τάσο Σμυρνιώτη: Ο άνθρωπος που με έβαλε στον αθλητισμό (vid)

Μανώλης Μανωλόπουλος για Τάσο Σμυρνιώτη: Ο άνθρωπος που με έβαλε στον αθλητισμό (vid)

Μάιος 05, 2018 - 20:45
0 σχόλια

Το φεστιβάλ ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» δεν είχε μόνο μεγάλες επιδόσεις και σπουδαία ρεκόρ αλλά και μια μοναδική στιγμή συγκίνησης μεταξύ δύο ανθρώπων που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον αθλητισμό του νομού μας και όχι μόνο.

Η συνάντηση του κ. Μανώλη Μανωλόπουλου που το φεστιβάλ ρίψεων έχει πάρει το όνομα του με τον πατριάρχη του Αρκαδικού αθλητισμού κ. Τάσο Σμυρνιώτη έχει την δική της ξεχωριστή αξία και σημασία με την συγκίνηση να διαγράφεται στα πρόσωπα των δύο μεγάλων μορφών.

Ο κ. Μανώλης Μανωλόπουλος με δάκρυα στα μάτια εκμυστηρεύθηκε πως ο κ. Τάσος Σμυρνιώτης ήταν αυτός που τον έβαλε στον αθλητισμό και στον στίβο τονίζοντας τα εξής: «Το 1958 ο Τάσος Σμυρνιώτης ήταν ο άνθρωπος που ετσιθελικά σχεδόν έκανε τους Παμπαιλοποννησιακούς  αγώνες εδώ σε αυτό τον χώρο στο κεντρικό στάδιο. Μάλιστα ο χώρος αυτός δεν ήταν ακριβός στάδιο αλλά ένα χωράφι. Τότε λοιπόν μου είπε: ‘’Μανώλη θέλω να κατέβεις και να κάνεις όσα αγωνίσματα σου πω εγώ’’. Έτσι λοιπόν με έβαλε και έκανα 6 αγωνίσματα που ήταν η σφύρα, ο δίσκος, το ακόντιο, το ύψος, το μήκος και το τριπλούν ενώ αγωνίστηκα και σε ένα ακόμα αγώνισμα που ήταν εκείνη την εποχή το λιθάρι. Από εκείνη την εποχή έχω τα κύπελλα στην αγκαλιά μου.  Ο Τάσος Σμυρνιώτης είναι ο άνθρωπος που μυούσε παιδιά και όλο τον κόσμο για τον αθλητισμό και μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ.  Είμαι σίγουρος πως ο Τάσος Σμυρνιώτης βλέποντας εδώ αυτές τις εικόνες αναζωογονείται για 15 χρόνια και εγώ για άλλα 20».

Από την πλευρά του ο κ. Τάσος Σμυρνιώτης ευχαρίστησε τον κ. Μανώλη Μανωλόπουλο αλλά και όλους τους αθλητές και όσους βρέθηκαν στο ΔΑΚ Τρίπολης για να παρακολουθήσουν αυτό το τόσο ξεχωριστό  αθλητικό μίτινγκ .

Σαφέστατα πρόκειται για δύο ανθρώπους που έχουν γράψει την δική τους ιστορία όπου με χαρά και συγκίνηση θυμήθηκαν ιστορίες από τα παλιά και είδαν τον αθλητικό σπόρο που έσπειραν πριν πολλές δεκαετίες να συνεχίζει να βγάζει καρπούς.

Video: 

Arcadia Portal.gr Στιγμή συγκίνησης για Τάσο Σμυρνιώτη και Μανώλη Μανωλόπουλο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.