Μάνη: Θαλάσσιες χελώνες επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 40 λουόμενους (vid)

Μάνη: Θαλάσσιες χελώνες επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 40 λουόμενους (vid)

Αύγουστος 09, 2019 - 08:52
0 σχόλια

Στο Λιμένι της Μάνης έως σήμερα έχουν τραυματιστεί περίπου σαράντα άτομα από θαλάσσιες χελώνες. Σύμφωνα με τις Αρχές, είναι η πρώτη φορά που τα κρούσματα είναι τόσα πολλά, τα οποία ολοένα αυξάνονται.

Σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μαργιώλη, διευθυντή του Κέντρο Υγείας Αερόπολης, ο οποίος μίλησε στο Open, σύνηθες είναι το φαινόμενο οι θαλάσσιες χελώνες να παρουσιάζουν σαλμονέλα, επομένως, όπου κρίνεται αναγκαίο, ο πολίτης για την αντιμετώπιση του δαγκώματος μπορεί να πάρει ακόμα και αντιβίωση, αλλά και να του χορηγηθεί αντιτετανικός ορός.

Όπως εξηγεί στο βίντεο ο γιατρός, δεν πρέπει να πλησιάζουμε τις θαλάσσιες χελώνες ούτε να τις ταΐζουμε, αλλά ούτε και να κολυμπάμε δίπλα τους. Πολλοί επισκέπτες ταΐζουν τις χελώνες, με αποτέλεσμα εκείνες να συνδέουν τον άνθρωπο με την τροφή και έτσι να επιτίθενται και να δαγκώνουν.

Αυτό που προτείνει ο κ. Μαργιώλης είναι οι θαλάσσιες χελώνες να αντιμετωπίζονται ως άγρια ζώα και οι τουρίστες να καταλάβουν ότι δεν είναι ζώα τα οποία χρειάζονται να εκλαμβάνουν τροφή από τον άνθρωπο, καθώς συνδέουν την τροφή μαζί του και γίνονται επιθετικές.

Video: 

Μάνη: Θαλάσσιες χελώνες επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 40 λουόμενους


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.